Trump vyzdvihol predaj stíhačiek, ktoré existujú iba vo videohre

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Trump vyzdvihol predaj týchto fiktívnych bojových lietadiel popri upevňujúcom sa vzťahu medzi USA a Nórskom v oblasti obrany. Zároveň poznamenal, že “Nórsko je skvelým zákazníkom, spojencom a priateľom”.

    “V novembri sme začali dodávať prvé stroje F-52,” vyhlásil Trump. Podľa denníka The Washington Post si však prezident splietol celkový počet objednaných lietadiel, ktorých je práve 52, a typové označenie stíhačky F-35 Lightning II, ktoré americký koncern Lockheed Martin postupne dodáva armáde severského kráľovstva.

    Tlačová kancelária Bieleho domu na danú záležitosť nereagovala a neodpovedala ani na otázku viacerých médií, či je Trump fanúšikom zmienenej akčnej videohry, ktorú v roku 2014 priniesla na trh spoločnosť Activision.

    F-35 Lightning II je najpokrokovejším bojovým lietadlom v ozbrojených silách USA. Je vybavené technológiou, ktorá zaručuje jeho viacúčelové využitie vrátane súbojov s inými lietadlami, úzkej vzdušnej podpory pozemných vojsk, uskutočňovania vzdušného prieskumu alebo vykonávania útokov elektronickej vojny.

    - Reklama -