Trump sa s Putinom možno stretne v krajine svojej manželky

    0
    Vladimír Putin a Donald Trump (Autor: TASR)

    Ruský prezident Vladimir Putin v Moskve privítal slovinského prezidenta Boruta Pahora. Ten šéfovi Kremľa navrhol, aby sa stretol s novým prezidentom USA v slovinskom hlavnom meste. Putin si myslí, že je to zaujímavá myšlienka a až bude schôdzka s Trumpom dohovorená, môže k nej dôjsť napríklad aj v Ľubľane.

    Pre Putina to bude tak trochu návrat do minulosti. V roku 2001 sa Vladimir Putin stretol v Ľubľane s vtedajším americkým prezidentom Georgom W. Bushom, ktorý práve v Ľubľane predniesol slávnu vetu o tom, že pozrel Vladimirovi Putinovi do očí a videl až na dno jeho duše. Vtedy tiež zdôraznil, že po pohľade do Putinových očí ruskému prezidentovi verí.

    Kremeľ dnes vníma Slovinsko ako členskú krajinu EÚ a svojho spojenca v snahe zrušiť západné sankcie namierené proti Rusku. Slovinsko totiž exportovalo nemalé množstvo svojej poľnohospodárskej produkcie do Ruska, lenže teraz má smolu, lebo Moskva odpovedala na západné sankcie svojimi protisankciami, ktoré sa týkajú napríklad poľnohospodárskej produkcie z EÚ.

    Celý článok nájdete TU.

    - Reklama -