Trump poďakoval Putinovi. Páčilo sa mu, čo povedal

    0
    Prezidenti Ruska a USA, Vladimir Putin a Donald Trump počas stretnutia na okraj summitu G20 v Hamburgu (Autor: TASR)

    Obaja prezidenti spolu telefonicky hovorili po Putinovej štvrtkovej tlačovej konferencii, na ktorej bilancoval končiaci sa rok.

    Trump a Putin tiež diskutovali o spôsoboch, ako spolupracovať na riešení problému severokórejského balistického a jadrového programu.

    Putin počas svojho vystúpenia v Kremli totiž varoval USA pred použitím sily voči KĽDR. Trump v reakcii na to povedal, že sú stále aktuálne všetky možnosti riešenia krízy na Kórejskom polostrove. 

    Prezidenti tiež hovorili o vzájomných vzťahoch oboch krajín a zhodli sa na tom, že zostanú v kontakte.

    Putin sa tiež na štvrtkovej tlačovej konferencii vyjadril k vyšetrovaniu podozrení zo spolčenia medzi Ruskom a Trumpovou prezidentskou kampaňou. Obvinil tých, čo túto kauzu vyšetrujú, že destabilizujú vnútropolitickú situáciu v USA, snažia sa podkopať legitimitu prezidenta a ukazujú nedostatok úcty k voličom, ktorí vo voľbách hlasovali za Trumpa.

    Na otázku, ako vníma prvý rok Trumpa v úrade prezidenta Putin odpovedal, že súčasný šéf Bieleho domu zaznamenal už “niekoľko veľkých úspechov” a poukázal pritom na prudký nárast akciových trhov v USA. Upozornil, že investori USA dôverujú, čo označil za “dôležitý ukazovateľ”.

    - Reklama -