Trump chce revolúciu. Povedal, čo spraví ako prezident

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Znova rokovať chce napríklad o Severoamerickej dohode o voľnom obchode (NAFTA) s Mexikom a Kanadou a zrušil by Dohodu o transpacifickom partnerstve (TPP) s 11 štátmi Tichomoria, informovala tlačová agentúra DPA.

    “Nachádzame sa teraz na rázcestí,” vyhlásil Trump v meste Gettysburg v Pennsylvánii, kde dnes, 17 dní pred voľbami, predstavil svoje plány pre prvých 100 dní vo funkcii prezidenta USA.

    V plánoch má okrem iného označiť Čínu za manipulátora meny a riešiť zneužívanie obchodu. Chce zrušiť všetky americké platby do programov klimatickej zmeny OSN a využiť tieto financie na zlepšenie infraštruktúry v USA. Chce začať proces “odstraňovania vyše dvoch miliónov zločineckých, ilegálnych imigrantov” a odoprieť bezvízový styk krajinám, ktoré si odmietnu prevziať nazad svojich občanov. Chce obmedziť mandáty pre členov Kongresu a zamedziť tomu, aby sa z predstaviteľov Bieleho domu stali po odchode z funkcie lobisti, informovala BBC.

    Trumpov prejav označila za jeden z najpodrobnejších, ktoré mal počas predvolebnej kampane. Hovoril aj o bezpečnostných a ekonomických otázkach. 

    Zdôraznil však tiež, že bude žalovať všetky ženy, ktoré ho v uplynulých týždňoch obvinili zo sexuálneho obťažovania. 
    “Všetky tieto klamárky budem po voľbách žalovať,” uviedol a zopakoval svoje obvinenie, že médiá úmyselne škodia jeho kampani.


     

    - Reklama -