Tri mená. Kiska navrhol, ako vybrať svojho nástupcu. Dnes to nemá žiadny zmysel, reaguje Mikloško

    0
    František Mikloško a Andrej Kiska (Autor: TASR)

    „Máme niekoľko exotov, ktorí tvrdia, že Únia je zlá, a niekoľko výborných kandidátov. Mám troch favoritov. Dúfam, že sa pred prvým kolom dohodnú a podporia toho, kto bude mať najväčšiu šancu dostať sa do druhého kola, aby sme nemuseli voliť menšie zlo,“ povedal v diskusii Kiska.

    Prezident zároveň kritizoval aj sudcu Najvyššieho súdu SR a prezidentského kandidáta Štefana Harabina, podľa neho už síce nestojí na čele súdnictva, ale ešte to bude ťažké a, nanešťastie, ešte budeme počuť jeho hlas.

    Kiska o svojej budúcnosti

    Kiska však nešpecifikoval, aké má ďalšie plány. „Chcem tú diskusiu uťať. Ideálne 16. júna by som sa chcel postaviť a povedať, čo ďalej. Spravím všetko pre to, aby nová vláda bola zložená zo schopných a čestných ľudí. Ako to spravím, zatiaľ neviem. Veľa sa stretávam, diskutujem, ako na to ísť,“ citujú Kisku Aktuality.sk.

    „Máme krízu dôvery v štát a dostala sa na absolútnu špicu, keď zabili dvoch mladých ľudí. Kríza dôvery však pokračuje. Pokiaľ vidíme, že sa do funkcií dostávajú ľudia, ktorí odstúpili, máme pocit, že ministerka vnútra je len pokračovateľkou. To je najhorší krok, ktorý môžeme spraviť,“ dodal.

    Podľa prezidenta sa za posledné štyri mesiace veľa zmenilo. „Státisíce ľudí v uliciach bola obrovská sila. Potrebujete, aby ste vyvíjali tlak na nás politikov.“

    Mikloško: Nemá to vôbec žiaden zmysel

    Prijal by však Kiskovu výzvu prezidentský kandidát František Mikloško a vzdal by sa v prospech Čaputovej či Mistríka? „Vôbec sa nad slovami Kisku nezamýšľam. Prieskumy verejnej mienky sú zatiaľ také fiktívne, že takáto otázka dnes vôbec nemá žiaden zmysel. Dnes ani jeden prieskum nezodpovedá realite, pretože nie sú známi všetci kandidáti,“ povedal pre Parlamentné Listy Mikloško.

    Mikloško sa nechcel vyjadriť ani k tomu, či by si do budúcna vedel predstaviť podporu pre Čaputovú napriek ich hodnotovým rozdielom. „Všetko je také fiktívne, že sa k tomu nebudem vyjadrovať,“ uzavrel prezidentský kandidát.

    Podľa minulomesačného prieskumu agentúry AKO je favoritom za prezidenta Robert Mistrík, druhý by skončil Peter Pellegrini a tretí Eduard Chmelár. František Mikloško by však získal 7,1 % a tak by predbehol Zuzanu Čaputovú s 6,9 percentami. Viac sme o tom písali TU.

    Októbrový prieskum agentúry Focus naopak umiestňuje Mistríka na tretie miesto po Andrejovi Dankovi a Miroslavovi Lajčákovi. Len 5,2 percenta opýtaných by volilo Zuzanu Čaputovú, ešte menej, 4,9 percenta, Františka Mikloška.  Viac TU.

    - Reklama -