Treba niečo urobiť s prejavmi extrémizmu, aj s fake news, pretože sa potom šialenci, akými sú ĽSNS, dostanú k moci, vyzýva Danko

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)

     “Pán Sobotka, ktorého krajina bude predsedať Rade EÚ, sám uznal, že kybernetická bezpečnosť, rovnaký prístup k internetovým médiám a k médiám, ktoré dnes kontrolujeme, je veľmi vážnou témou,” povedal Danko.

    Pripomenul tiež dôležitosť otázky zdaňovania nadnárodných koncernov podnikajúcich v oblasti internetu. Podotkol, že vývoj a trendy v jednotlivých spoločnostiach smerujú k tomu, že niektorí ľudia si “mýlia slobodu prejavu s možnosťou v demokracii robiť všetko”.

    Európska únia podľa jeho slov bude v najbližšom období pripravovať pravidlá pre médiá podnikajúce v internetovej oblasti, v čom chce V4 vystupovať iniciatívne.

    Zdôraznil nutnosť riešenia otázky diskusných fór a straty anonymity. “Prieskumy potvrdzujú, že treba niečo urobiť s prejavmi extrémizmu, aj s fake news (falošnými správami), pretože potom šialenci, akými sú ĽSNS, sa dostanú k moci. Vyzývam relevantné médiá, aby podporili tieto aktivity, ktoré budú v najbližšom období v oblasti legislatívy, pretože pomôžu všetkým vám, ktorí vykonávate poctivo spravodajskú činnosť, vo vzťahu k tým, ktorí šíria absolútne vymyslené, nebojím sa povedať, až bludy v internetovom priestore,” povedal predseda slovenského parlamentu.

    Danko v tejto súvislosti vyjadril opakovane vďaku za podporu poslancom izraelského Knesetu, ktorí sa vo štvrtok zúčastnili v Bratislave na seminári o nenávisti na webe. “Budeme lídrom v tejto oblasti a určite aj informácie z Izraela nám veľmi pomôžu, preto sa chystám prvý júlový týždeň navštíviť Kneset a Izrael, aby sme v tejto oblasti kybernetickej bezpečnosti boli vzorom pre okolité štáty,” dodal.

    Spolu s ďalšími účastníkmi neformálnej schôdzky – predsedom maďarského Národného zhromaždenia Lászlóom Kövérom, predsedom Poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky Radkom Vondráčkom, predsedom poľského Senátu Stanislawom Karczewským a podpredsedníčkou poľského Sejmu Beatou Mazurekovou diskutovali aj o témach migrácie či o budúcom rozpočte Európskej únie.

    - Reklama -