Treba ich vystrieľať. Politik SMK chce v redakcii ,,nevlasteneckého denníka” usporiadať Charlie Hebdo, partaji je to vraj jedno

    0
    László Könözsi z SMK pózuje (Autor: ReproFoto, Facebook)

    Politik priamo vyzývajúci k vražde? Člen Strany maďarskej komunity (SMK), ktorý sedel v Dzurindovej vláde v deväťdesiatych rokoch ako štátny tajomník Ministerstva pôdohospodárstva SR, sa v internetovej diskusii na felvidek.ma rozohnil, že slovenský denník Új Szó, ktorý vychádza v maďarčine, sa dostatočne nevenoval „posvätnému“ maďarskému sviatku svätého Štefana. „Ak sa s týmto nedá nič robiť, môžeme len držať palce, že tam nejaká vlastenecká skupina konečne usporiada Charlie Hebdo,“ napísal v diskusii. Pripomeňme, že v redakcii francúzskeho satiristického týždenníka po útoku teroristov zahynulo dvanásť ľudí.

    „Új Szó je nebezpečné pre maďarský národ, našu národnú menšinu, nie je na Felvidéku väčšia ničivá sila ako oni. Ničia národné vedomie, pocit, výdrž a emócie viac ako čokoľvek iné. Stačí sa pozrieť na prizvaných komentátorov z oklieštenej krajiny,“ napísal Könözsi s tým, že oklieštenou krajinou myslel Maďarsko.
    Demokrat zo Strany maďarskej komunity tiež noviny označil za „najhnusnejšie a najpodradnejšie ľavicovo-liberálne hniezdo potkanov rozkladajúcich národ“. Informáciu ako prvý priniesol portál Parameter.sk.

    SMK to je jedno

    Materská strana Könözsiho vyvodzovať dôsledky voči nemu nemieni. Hovorkyňa strany Helena Fialová iba uviedla, že „SMK sa nestotožňuje s názorom Lászlóa Könözsiho a zodpovednosť si nesie sám za seba”.

    Ostro proti však vystúpila strana Most-Híd, ktorá je na južnom Slovensku najväčším rivalom SMK. „Takéto vyhlásenia a nenávistné podnecovania sú pre stranu Most-Híd neakceptovateľné a neprípustné. Odmietame všetky druhy výrokov, ktoré majú čo i len náznak prejavu akéhokoľvek druhu extrémizmu,“ vyjadrila sa pre ParlamentnéListy.sk Františka Dušíková z tlačového odboru strany.

    Odpoveď na otázku, ako by sa zachovali k členovi, ktorý by vyrukoval s takýmto názorom, bola jednoznačná. „Proti takýmto výrokom má naša strana nulovú toleranciu. Člen s takýmto vyjadrením by bol okamžite vylúčený zo strany Most-Híd,“ dodala Dušíková

    László Könözsi po medializácii svoj výrok pre Denník N prehodnotil tak, že ho „nemyslel úplne vážne“.

    - Reklama -