Tragikomický problém, myslí si o utečencoch exdisident Čarnogurský. Podal si aj Američanov, pričom mu sekundoval… Tomu neuveríte

    0
    Ján Čarnogurský (Autor: SITA)

    Počet migrantov neustále narastá. Kým minulý rok prekročili hranice Európy desaťtisíce migrantov mesačne, za posledných pár mesiacov sú to už státisíce. Únia sa snaží riešiť vzniknutú patovú situáciu prostredníctvom kvót pre jednotlivé členské krajiny. Tie sa však z mesiaca na mesiac zvyšujú. Kým pred tromi mesiacmi malo Slovensko prijať približne 500 utečencov, dnes sa už hovorí o čísle 1 200.

    Západná podpora vojny v Sýrii

    Podľa Čarnogurského sa európski lídri vyhýbajú pomenovaniu príčiny prílevu migrantov. Hlavnou príčinou sú podľa neho vojny, ktoré na Blízkom východe rozpútavali Spojené štáty za účinnej pomoci Európskej únie. „Nikto z európskych vládnych politikov neoznačí za zdroj migrácie západnú podporu občianskej vojny v Sýrii. Taký politik by sa vo vládnej funkcii dlho neudržal,“ myslí si.

    Trockizmus naruby

    Za masový príliv utečencov do Európy môžu podľa blogera Spojené štáty, ktoré teraz vidia migráciu ako výlučne európsky problém. To, že si EÚ teraz nevie s prisťahovalcami rady, sa mu zdá čudné. „Príliv neozbrojených migrantov nikdy v dejinách nebol schopný otriasť veľkými štátmi,“ píše. Európski politici sa podľa neho cítia byť vinní sa svoju „negatívnu úlohu“ v občianskej vojne v Sýrii a chcú sa očistiť ochotou prijímať utečencov zo Sýrie. „Neschopnosť európskych politikov pomenovať príčiny migrácie súvisí s ich neschopnosťou vymaniť sa z liberalistickej ideológie prameniacej najmä na východnom pobreží USA. Podľa tejto ideológie svet sa má usporiadať tak, aby sa neustále rozširovala najdokonalejšia čiže americká demokracia. Akýsi trockizmus naruby. Lev Trockij chcel rozširovať komunistickú revolúciu do celého sveta, novodobí trockisti chcú rozširovať americkú demokraciu do celého sveta,“ píše Čarnogurský.

    Podpora sýrskeho režimu

    Trvalé riešene utečeneckej krízy podľa neho spočíva v pomenovaní a označení skutočných príčin vlny migrantov, a to najmä vojny na Blízkom východe, a kto ich rozpútal. „Bolo by potrebné skončiť s podporou občianskej vojny v Sýrii a naopak podporiť tamojší zákonný režim ako hrádzu proti terorizmu. Bolo by potrebné riešiť situáciu migrantov tak, aby pre nich bolo výhodnejšie žiť vo vlastnej krajine než v cudzine,“ myslí si.

    Celý blog Jána Čarnogurského si môžete prečítať TU

    USA obmedzujú suverenitu Slovenska

    Ján Čarnogurský je známy svojím negatívnym postojom voči vojskám Severoatlantickej aliancie. Dnes svoj odmietavý postoj voči NATO deklaroval aj na stretnutí „vlasteneckých a mierových aktivistov“. Aj keď majú občianske združenia a zoskupenia rozličné názory na mnohé otázky, zhodujú sa, že „vojenské základne, vojenské konvoje NATO alebo jednoducho USA obmedzujú suverenitu Slovenska“. Uvádza sa vo vyhlásení, ktoré dnes na tlačovej besede predstavili „vlasteneckí a mieroví aktivisti“. Medzi nimi boli napríklad aj expremiér Ján Čarnogurský či zástupcovia Komunistickej strany Slovenska. 

    Hlavný „vojnotvorca“

    Podľa týchto aktivistov Slovensko do konfliktu na východe Ukrajiny a proti Rusku zaťahujú USA. Ako vyhlásil Ján Čarnogurský, nie sú to konflikty Slovenska a „Rusko nepovažujeme za nepriateľa Slovenska“. Spojené štáty americké nazval expremiér „hlavným vojnotvorcom“. Preto organizujú protestné zhromaždenia na námestiach po Slovensku. Na tých sa okrem KSS podieľa aj približne desať iných občianskych združení či politických strán, ako sú napríklad Charta 2015, Slovensko-ruská spoločnosť či Slovenské hnutie obrody.

    Želajú si vystúpenie Slovenska z NATO

    Ako vyhlásil podpredseda KSS Jalal Suleiman, činnosti, ktoré v poslednom čase vyvíja slovenské ministerstvo obrany, považujú za neakceptovateľné. Takisto si myslí, že za utečeneckou krízou, ktorej Európa čelí, stojí USA svojou politikou na Blízkom východe. „Nikto nepochybuje o tom, že ISIS je silne podporovaný USA,“ vyhlásil Suleiman.

    Konečným cieľom týchto aktivistov, občianskych združení a politických strán je vystúpenie Slovenska zo Severoatlantickej aliancie. Podľa Čarnogurského na vystúpenie nie je potrebný súhlas ostatných členských krajín, Slovensko by jednoducho túto medzinárodnú zmluvu vypovedalo. Ako Čarnogurský zdôraznil, svoje názory na komunistický režim si ponecháva, aj keď teraz sedí za jedným stolom s predstaviteľmi KSS. Dôležité podľa neho je, že sa zhodujú v otázke boja proti NATO. „Nemáme problém s Čarnogurským spolupracovať na tejto téme,“ vyhlásil za KSS ich predseda Jozef Hrdlička. To, že Čarnogurský s nimi spolupracuje, je „prejavom politickej veľkosti“, dodal.


     

    - Reklama -