Toto zaváňa niečím veľkým… Z vojenského skladu sa zase stratilo obrovské množstvo munície

    0
    Minister obrany Peter Gajdoš (Autor: MO SR)

    Bližšie informácie o konkrétnych počtoch pre stále prebiehajúcu kontrolu uviesť nechcela. „Vzhľadom na to, že kontrola stavu zásob naďalej pokračuje, bolo by predčasné poskytovať čiastkové informácie o chýbajúcich počtoch,“ odôvodnila hovorkyňa. Rezort však podľa nej pravidelne informuje o priebežných záveroch orgánov činných v trestnom konaní, ktoré vo veci vedú vyšetrovanie pre zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. „O celkových záveroch inventarizácie budeme informovať po jej ukončení,“ dodala Capáková.

    Kým ministerstvo obrany presný počet chýbajúcej munície nezverejnilo, podľa zdroja televízie Markíza zmizlo až 300 000 kusov nábojov, ktoré sa používajú pri športovej streľbe a výcviku jednotlivca.

    Muničný sklad v Sklenom je jedným zo šiestich skladov ozbrojených síl, v ktorých má byť uložených takmer 4 700 ton hlavne delostreleckej, pechotnej a ženijnej munície. Tú majú strážiť niekoľkostupňové bezpečnostné prvky, ktoré ju majú chrániť nielen pred krádežou, ale aj pred živelnými pohromami.  

    autor: TASR, rp

    - Reklama -