Toto tu ešte nebolo. Z parlamentu prichádza návrh, ktorí poteší najmä východniarov

    0
    Peter Pčolinský, poslanec NR SR (Autor: SITA)

     „Takáto skupina by pri predkladaní zákonov skúmala a pripomienkovala, či zákony prinesú osoh východnému Slovensku. Išlo by o čisto pracovnú skupinu,“ povedal Pčolinský, ktorý už oslovil viacerých poslancov z vládnej koalície aj opozície. „Dá sa so všetkými normálne rozprávať, máme veľmi podobné názory,“ konštatoval. Pčolinský sa neobáva, že by takto diskriminovali ostatné regióny. „Pokojne, nech sa takto spoja Záhoráci, Stredoslováci či Rusíni,“ dodal.

    Podľa poslanca NR SR Jána Podmanického (Smer-SD) je prirodzené, keď sa poslanci snažia pomáhať regiónom, z ktorých pochádzajú. „Kto by to spochybňoval, nehovoril by pravdu,“ povedal poslanec, ktorý pochádza z Kysúc. Podľa neho je taká pomoc regiónu aj správna, pretože tak vzniká určité prepojenie medzi ľuďmi v regióne a poslancom, ktorý z tohto regiónu pochádza.

    „Navyše, najviac poslancov je z Bratislavy a okolia, a práve preto, aby sa aj ostatné regióny Slovenska mohli primerane rozvíjať, je potrebné, aby poslanci naprieč politickým spektrom spoločne pomáhali svojim regiónom,“ dodal.

    - Reklama -