Toto napísali o európskych silvestrovských útokoch v Kanade, kde sa s azylantmi vôbec nemaznajú

    0
    Demonštrácia proti násilným imigrantom v Nemecku. S heslom: Žena je žena, Nie sexuálnym útokom (Autor: SITA)

     „Masové napadnutia v Kolíne počas silvestrovskej noci v tieni najhistorickejšej a najkrajšej katedrály v celom Nemecku sú odsúdené na to, aby sa stali určujúcim momentom v diskusii o imigrácii, ktorá trhá Európu na kusy,“ píše Wentová s tým, že už nemožno ďalej zatajovať „nepríjemnú pravdu“. Tá znie, že ľudia z „hlboko mizogýnnych“ kultúr, teda Arabi, sú najhorším možným príspevkom pre „európske tolerantné, sexuálne rovnostárske liberálne normy“.

    To, že sa nám ich tu podarí integrovať, označuje Wentová za „fantáziu“. Pripomína, že v súčasnosti sa ozvalo viac ako 500 obetí kolínskych útokov a polícia absolútne nezvládla situáciu. A nielen preto, že pôvodne o nej prakticky ani neinformovala. „Až doteraz citlivosť voči protiimigračným náladám vylučovala možnosť úprimnej debaty ohľadom sexuálnych deliktov spáchaných mužskými vysídlencami, také reči boli v minulosti odsudzované ako rasistické,“ tvrdí Wentová a dodáva, že Nemecko nie je jedinou sexuálnym násilím postihnutou krajinou.

    „Ale to, čo sa stalo v Kolíne, bolo príliš veľké, než aby sa to ututlalo,“ píše Wentová a dodáva, že kolínske udalosti pomohli k tomu, že sa ozvali aj ďalšie krajiny, kde k podobným útokom došlo. A nemuselo ísť čisto o silvestrovskú noc, ale ako ukazuje príklad Švédska, i o roky staré záležitosti.

    Obeťami sexuálneho násilia sú však aj utečenky. „Tie sú rutinne vystavované obchodu s bielym mäsom, núteným svadbám, znásilneniam a napadnutiam zo strany pašerákov, mužských žiadateľov o azyl a ich vlastných manželov,“ uvádza Wentová a dodáva, že niektoré ženy sa dokonca barikádujú v utečeneckých centrách, aby mali pred mužmi nejakú ochranu.

    V reakcii na tieto udalosti potom nemecká kancelárka Angela Merkelová zaviedla prísnejšie pravidlá pre migrantov, ktoré dovoľujú za prečiny siahnuť až po deportácii jednotlivcov. V Nórsku naopak zaviedli sexuálnu výchovu, čo Wentová považuje za beh na dlhú trať a cituje mladého Eritrejčana z rozhovoru pre The New York Times. „Muži majú slabosť a keď vidia, ako sa na nich niekto usmieva, tak je ťažké sa kontrolovať,“ povedal mladík a dodal, že v jeho krajine je bežné vziať si ženu násilím a nebyť za to (prinajmenšom políciou) potrestaný.

    „Napriek tomu aj teraz sú niektorí európski liberálni humanisti v stave hlbokého popretia,“ podotýka Wentová a za príklad uvádza starostku Kolína nad Rýnom Rekerovú, ktorá chce zaviesť „viac jazykových a integračných kurzov, ktoré povedú k lepšiemu pochopeniu nemeckej kultúry“. „Čo sa týka správania na festivaloch, myslí si, že pomôžu piktogramy.“

    „Sú aj iné riešenia, môžu však byť zložitejšie. Odmietnuť azyl nezadaným mužom, ako to urobila Kanada. Deportovať tých, ktorí už prišli. Vyberať si, kto príde. Nevyberať si tých, ktorí nedokážu spoznať rozdiel medzi bozkom a znásilnením,“ myslí si Wentová a dodáva, že na to, aby sa politici vyhli vzostupu pravicových nálad, je už neskoro.

    Celý text TU.

    - Reklama -