Toto je terorista, ktorý zabíjal v Nice. Policajtov oklamal, že vezie zmrzlinu

    0

    Francúzske médiá tiež s odvolaním sa na policajné zdroje uviedli, že útočník bol obyvateľom Nice. V trestnom registri mal len záznamy za „bežné trestné činy”, ako sú krádeže či domáce násilie, za ktoré ho podmienečne odsúdili. Lahouaiej Bouhlel však nebol na zozname osôb sledovaných tajnými službami pre podozrenie z terorizmu alebo radikalizácie.

    Muž býval v malom byte v chudobnejšej štvrti na východe mesta. V súčasnosti polícia vypočúva jeho príbuzných a známych a uskutočňujú sa domové prehliadky. Podľa francúzskej televízie BFMTV bol útočník ženatý a mal tri deti. Nebol vraj nijako výrazne nábožensky zameraný.

    „Stihol som zahliadnuť jeho tvár. Mal bradu. Zdalo sa, že sa dobre baví,” opísal páchateľov útok jeden zo svedkov. 

    Jeho doklady sa našli priamo vo vozidle použitom pri útoku. Totožnosť však definitívne potvrdia až testy DNA, ktorých výsledky zatiaľ nie sú k dispozícií. Médiá ďalej informovali, že chladiarenské auto použité pri útoku v Nice bolo prenajaté pred dvoma dňami v neďalekom mestečku Saint-Laurent-du-Var. Muž sa dostal na promenádu v ukradnutom nákladnom aute aj napriek kontrole, lebo uviedol, že vezie na miesto zmrzlinu. 

    Pri štvrtkovom útoku na promenáde vo francúzskom Nice zomreli dvaja Američania. Oznámilo to ministerstvo zahraničia Spojených štátov. Podľa ruského ministerstva zahraničia je jednou z obetí aj Ruska, traja ďaľší Rusi sú podľa ministerstva nezvestní. Jednu obeť potvrdili aj Arménsko a Ukrajina. Nezvestné sú v súvislosti s útokom tri Nemky a viacero Talianov. 

    Autor: TASR, ste

    - Reklama -