Toto je možné asi len v Rusku. Moskva pripravuje monumentálne cvičenie. Evakuovať budú až 40 miliónov ľudí

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Rusi si dnešný deň poriadne užijú. Ruská vláda totiž pre obyvateľov pripravila obrie evakuačné cvičenie, na ktorom sa má zúčastniť až 40 miliónov vládnych zamestnancov a pracovníkov štátnej správy. „Cvičenie sa bude konať od 4. do 7. októbra 2016. Dokopy sa na ňom bude podieľať 40 miliónov ľudí, 200-tisíc odborníkov z rôznych záchranných služieb a testovať sa bude viac ako 50-tisíc záchranných zariadení,“ vyhlásil na margo akcie riaditeľ Ruského oddelenia civilnej obrany Oleg Maullov.

    Podľa jeho slov sa na cvičení budú testovať komunikačné či záchranné a lekárske systémy. „Okrem toho budú na testovanie pripravené všetky jednotky civilnej obrany. V spolupráci s regionálnymi autoritami sa podrobia skúške aj všetky núdzové a oznamovacie systémy,“ dodal Maullov, podľa ktorého sa testu podrobia aj všetky zdravotnícke a záchranné služby.

    Rusko zorganizovalo obrie cvičenie v čase rastúceho napätia vo vzťahoch s USA. John Kirby totiž minulý týždeň Rusov varoval pred teroristickými útokmi, ktoré podľa USA hrozia Rusku v prípade, že nepozastaví svoje vojenské operácie v Sýrii.  

     

    - Reklama -