Toto je 6 dôvodov, pre ktoré vás nenávidíme. ISIS spísal zoznam, z ktorého behá mráz po chrbte

    0
    Člen ISIS (Autor: Jan Rychetský)

    Článok v propagandistickom časopise Dabiq má názov Prečo vás nenávidíme a chceme s vami bojovať. Text je rozdelený do šiestich bodov a každý z nich je plný krutých slov. Autori článku tiež na úvod velebia Omara Mateena, zodpovedného za masaker v gejklube Crusader v Orlande, pri ktorom prišlo o život 50 ľudí. Jeho skutok prezident USA Barack Obama označil za zločin z nenávisti a teroristický akt plný násilia. Viac o incidente si môžete prečítať TU.

    “Zločin z nenávisti? Áno. Moslimovia nespochybniteľne nenávidia liberálnych sodomitov,” píše sa podľa Pink News v propagandistickom magazíne. Podľa autora článku “liberálnych sodomitov” nenávidí každý, kto má v sebe fitrah, čiže ľudskosť. “Akt terorizmu? Určite áno. Je povinnosťou moslimov terorizovať neveriacich nepriateľov Alaha,” pokračuje drsný text, ktorý obsahuje aj zoznam šiestich bodov, prečo ISIS nenávidí Západ.

    Prečo vás nenávidíme?

    1. Pretože ste neveriaci

    “Zo všetkého najviac vás nenávidíme preto, že ste neveriaci,” píšu propagandisti IS. Podľa ich slov Západ odmieta a uráža Boha. “Tvrdíte, že mal syna, vymýšľate si klamstvá o jeho prorokoch a uctievate všeliaké diabolské praktiky,” obviňujú podľa The Mirror kresťanov militanti.

    2. Pretože ste liberálni

    Západ extrémisti nenávidia aj pre sekulárne a liberálne prúdy v spoločnosti. “Povoľujete veci, ktoré Alah zakázal a zakazujete tie, ktoré prikázal,” píše autor propagandistického článku. Prekáža im, že náboženstvo a štát nie sú jedno, a to, že ľudia si volia zástupcov a zákonodarcov, ktorí im zlegalizujú ich hriešne rozmary.

    3. Pretože niektorí z vás sú ateisti

    “Nenávidíme vás a budeme proti vám viesť vojnu, lebo neveríte v existenciu vášho pána a stvoriteľa,” pokračujú v spŕške nenávisti autori článku v magazíne pre džihádistov.

    4. Pre vaše zločiny proti islamu

    Džihádisti sa v tomto bode vyhrážajú Západu trestami za priestupky proti ich náboženstvu.

    5. Pre vaše zločiny proti moslimom

    V tomto bode autori článku narážajú priamo na vojnu v Sýrii. Západ chcú trestať za bomby, ktoré zhadzuje na moslimov. “Mrzačíte našich ľudí na celom svete a vaše bábky si uzurpovali krajiny moslimov, ktorých utláčate a mučíte, a vediete vojnu proti každému, kto volá k pravde,” zastrájajú sa propagandisti.

    6. Pretože ste obsadili naše územia

    “Kým bude existovať aspoň kúsok teritória, na ktoré si môžeme robiť nároky, džihád bude naďalej osobnou povinnosťou každého moslima,” zastrájajú sa militanti. Podľa ich slov si Západ môže za všetko sám, lebo k extrémnym činom ich doviedla zahraničná politika západných lídrov. “Faktom však ostáva, že aj keď nás prestanete bombardovať, väzniť, mučiť, hanobiť a kradnúť našu zem, budeme pokračovať v  našej nenávisti, lebo jej prvotný dôvod je to, že pokiaľ nepríjmete islam, nemáte právo existovať,” uzatvárajú svoju smršť nenávisti militanti.

    Intenzita útokov sa stupňuje

    Útoky  spájané s Islamským štátom v Európe sa množia a medzi najaktuálnejšie patrí napríklad vražda kňaza vo francúzskej Normandii, ku ktorej sa tiež prihlásil Islamský štát. Vernosť militantnej organizácii prisahal aj vrah 86-ročného katolíckeho kňaza, mladík Adel Kermiche. Pri rukojemníckej dráme, keď do kostola vtrhli dvaja útočníci ozbrojení nožmi, kňaz zahynul rukou mladíka, ktorý mu podrezal hrdlo. Niekoľko dní po útoku vyplávali na verejnosť aj videá, v ktorých obaja útočníci prisahajú vernosť militantnej organizácii. Viac o krvavom incidente PL.sk písali TU

    Svetom otriasol aj útok kamionistu v Nice. Tridsaťjedenročný francúzsky občan tuniského pôvodu Mohamed Lahouaiej Bouhlel zabil 84 ľudí a ďalších viac ako 100 zranil, keď počas osláv dobytia Bastily vpálil kamiónom do davu zhromaždených ľudí. Médiá ďalej informovali, že chladiarenské auto použité pri útoku v Nice bolo prenajaté pred dvoma dňami v neďalekom mestečku Saint-Laurent-du-Var. Muž sa dostal na promenádu v ukradnutom nákladnom aute aj napriek kontrole, lebo uviedol, že vezie na miesto zmrzlinu. Polícii sa podarilo muža počas jeho šialenej jazdy zastreliť. Viac o masakri PL.sk písali TU

     
    - Reklama -