Toto by si mala prečítať Merkelová. “Jej” utečenci sa zase predviedli

    0
    Nemecká vlajka (Autor: Hans Štembera)

    Až do stredy nemali pravdepodobne Bochum a stoosemdesiat kilometrov vzdialené veľkomesto Kassel nič spoločné. To sa zmenilo konaním súdneho pojednávania s dvoma migrantmi. V Bochume sa po niekoľkých dňoch postavil pred súd 32-ročný žiadateľ o azyl z Iraku Ziyad K., ktorý minulý rok v rozmedzí niekoľkých týždňov znásilnil dve čínske študentky. Jedna z nich pricestovala z Pekingu, aby o svojich hrôzostrašných skúsenostiach podala výpoveď.

    Hoci právnik 21-ročnej mladej ženy požadoval, aby sa jeho klientka nemusela k prežitej traume vyjadrovať pred verejnosťou, ona sama prehovoriť chcela. „Nie je nutné, aby verejnosť opustila sálu. Budem hovoriť dovtedy, kým budem môcť,“ uviedla podľa denníka Bild čínska študentka. „Krátko pred znásilnením som bola na nákupoch so svojou kamarátkou. Keď som sa vracala domov, počúvala som hudbu. Zrazu ma zozadu prepadol nejaký muž.“

    Vystrašenú mladú ženu potom násilník odvliekol do blízkeho lesíka. „Tam mi dal na krk slučku a pritiahol ju. Okrem toho ma ešte udrel do hlavy. Zmocnil sa ma závrat a videla som čierno. Vôbec som nemohla dýchať. V tej chvíli mi napadlo, že musím zomrieť tak ďaleko od domova. Potom mi strčil ruku do nohavíc a znásilnil ma,“ vypovedala pred súdom Číňanka, ktorej sa potom podarilo násilníkovi vykĺznuť a poslať SMS svojej kamarátke.

    Hoci sú dôkazy proti irackému migrantovi nespochybniteľné, stále odmieta priznať svoju vinu. Aj napriek konštatovaniu súdu, že priznanie môže mať pozitívny vplyv na konečný rozsudok, Iračan pred súdom mlčí. V najbližších dňoch bude súdne pojednávanie pokračovať a vinníkovi hrozí až pätnásť rokov odňatia slobody. Vysoký trest môže očakávať aj 22-ročný nigérijský migrant, ktorý v stredu pred súdom v Kasseli čelil obžalobe hneď z dvoch znásilnení.

    Pôvodne ho obvinili zo znásilnenia 16-ročného dievčaťa v máji 2015 a práve za tento trestný čin bol súdený. Počas procesu sa však ukázalo, že s najväčšou pravdepodobnosťou vlani v lete znásilnil aj 28-ročnú ženu. Tá ho identifikovala, ale africký migrant svoju vinu popiera. Jej výpovedi nenahráva fakt, že mala v tom čase v krvi 1,5 promile alkoholu a nie je schopná vybaviť si všetky podrobnosti.

    K znásilneniu vtedy 16-ročného dievčaťa sa však Afričan priznal a svoj čin vysvetlil nadmierou vypitého alkoholu a užitím drog. „Nemohol som sa ovládnuť,“ uviedol mladík, ktorý mal vtedy šestnásťročnú dievčinu obťažovať pred hudobným klubom. Podľa jej výpovede ju migrant pobozkal a strčil jej prsty do pošvy. Ako zaznelo v stredu na súde, dievčina sa bránila a kopla násilníka medzi nohy. Až potom ju pustil.

    - Reklama -