Totálne výmysly! Zakladateľ Greenpeace zbehol od ekológov a prezradil, čím nás vraj „balamutia“

    0
    Ilustračné foto: solárne panely (Autor: SITA)

    „Neverím, že ľudstvo spôsobuje nebezpečnú zmenu klímy. Takzvané ,okysľovanie‘ oceánov je úplný výmysel bez akýchkoľvek historických odôvodnení či vedeckých dôkazov. V skutočnosti sú CO2 a H2O jedni z najdôležitejších látok pre život. Bez určitej hodnoty CO2 v atmosfére by bola Zem mŕtvou planétou rovnako ako Mars. Domnievam sa, že by sme mali oslavovať CO2 ako životodarcu a prestať investovať stovky miliárd dolárov do riešenia problému, ktorý ani neexistuje,“ nedával si Moore servítky pred ústa v rozhovore pre server týždenníka Euro.

    Z Greenpeace sa podľa jeho názoru stali ekoteroristi, ktorí žijú v akomsi vysnívanom svete. Svoje ideály sa snažia preniesť aj do reálneho sveta, lenže to v praxi znamená, že z človeka robia v podstate len škodcu. Zakladatelia Greenpeace pritom niečo také na mysli nemali, keď protestovali proti testom jadrových zbraní, proti testom vodíkových bômb a ďalším hrozbám. Išlo aj o protest proti studenej vojne a vojne vo Vietname. Na to asi dnešní členovia hnutia pozabudli, keď zdôrazňujú len tú „zelenú stránku“. Aj preto v roku 1986 hnutie opustil.

    Zelení vyvolávači strachu…

    Na konci roku 2015 sa odohrala veľká klimatická konferencia v Paríži, ale podľa Moora išlo v podstate len o divadlo.

    „,Zelené‘ hnutie využíva univerzálny charakter obavy z klimatických zmien, aby zo svojich podporovateľov vytiahlo peniaze. Médiá žijú zo senzácií a konfliktov. Správy sú negatívne a niet iného riešenia než ľudské obete. Politici (obzvlášť z tzv. progresívnej ľavice) využívajú problematiku, aby spochybnili zavedený poriadok u tej časti spoločnosti, ktorá nie je lojálna. ,Zelený biznis‘, ktorý dotujú daňoví platcovia, buduje infraštruktúru, ktorá by sa na voľnom trhu nikdy nestavala – napríklad veterné a solárne farmy,“ pokračuje ekológ v kanonáde.

    Protiargument o výkyvoch počasia odbíja poukazovaním na to, že na planéte bolo vždy do určitej miery extrémne počasie spojené s nárastom a úbytkom oxidu uhličitého. Predstava, že ľudstvo spasí energetika postavená čisto na obnoviteľných zdrojoch, je v tejto chvíli nezmyselná. „Rozhodnutie Nemecka odstúpiť od jadrovej energetiky je jedným z najhlúpejších. V Nemecku jadrová energia nikomu neublížila,“ vypálil v rozhovore. Zelená energia je príliš drahá a nespoľahlivá. Energia získavaná z jadra je oveľa lacnejšia a spoľahlivejšia. Boj proti jadrovej energetike, ktorý zelení dlhodobo vedú, považuje Moore za pokrytecký.

    …a katolícka cirkev

    Nádej vidí len v tom, že ľudia prestanú týmto zeleným radikálom veriť a uvedomia si, že sú to podvodníci. Nezdá sa však, že by k tomu mohlo dôjsť v dohľadnom čase, aj keď musí oceniť niektoré rozumné osobnosti. Napríklad v roku 2009 sa stretol s vtedajším českým prezidentom Klausom a ocenil jeho znalosť problematiky. Zatiaľ však prevláda medzi elitami iný názor.

    „Mocenské elity robia všetko pre to, aby príbeh ,súdneho dňa‘ ďalej koloval medzi ľuďmi. ,Bohovia sa hnevajú‘ – to bol vždy príbeh, ktorý sa dal použiť na ovládanie ľudskej mysle. Príkladom je napríklad katolícka cirkev. Keď sa ku klimatickej hystérii pripojil aj pápež, bolo mi všetko jasné,“ konštatoval.

    Teraz má strach z „intelektuálneho gulagu“, ako sám nazýva postoj zelených radikálnych aktivistov, ktorí odmietajú akékoľvek iné názory a potláčajú slobodu. Ich myšlienok sa chopila radikálna ľavica a prostredníctvom nich sa snaží presadiť svoj program, a to aj za cenu obmedzovania slobody jedinca. Boju proti týmto ľuďom Moore hodlá zasvätiť zvyšok svojho života.

    Celý rozhovor si môžete prečítať TU.

    - Reklama -