Totálne uzavrieť hranice! Rakúsko sa rúca a pripravuje tajný plán. Tvrdší, než tušíte

    0
    Utečenci smerujúci do Rakúska (Autor: SITA)

    „Rakúska vláda plánuje prijať tento týždeň mimoriadne opatrenie. V súvislosti s prílevom prisťahovalcov a žiadateľov o azyl chce vyhlásiť dekrétom výnimočný stav, lebo pre množstvo imigrantov sú ohrozené bezpečnosť, poriadok, školstvo a zdravotníctvo Rakúska. Do krajiny nevpustí žiadneho migranta,“ píše server Česká justice.

    Stane sa tak na základe zákona o výnimočnom stave, ktorý prijali tento rok v apríli. Rakúska republika si otvorila možnosť vyhlásiť tento stav v krajine, ak politici dospejú k názoru, že je ohrozená jej vnútorná bezpečnosť. Rakúske ministerstvo vnútra už niekoľko týždňov pracuje na správe, ktorá sumarizuje fakty dokazujúce, že ohrozenie krajiny sa blíži. Informoval o tom rakúsky denník Der Standard. Vnútro podľa všetkého odporúča uzatvoriť krajinu čo najskôr, lebo štát ohrozuje hneď sedem faktorov.

    V prvom rade ide o samotný vysoký počet cudzincov, ktorý podľa denníka výrazne narušuje fungovanie inštitúcií, a keby ďalej rástol, došlo by k ich zrúteniu… Po druhé, v prípade pokračovania migrácie do Rakúska sa zrúti aj systém základnej starostlivosti, najmä ubytovania. „Už teraz máme dočasné bezdomovectvo žiadateľov o azyl, ktorému nie sme schopní zabrániť,“ uvádza Der Standard. „V niektorých okresoch navyše ubytovanie cudzincov vyvoláva etnicko-kultúrne a spoločenské napätie,“ varuje rakúsky rezort vnútra.

    Do tretice všetkého zlého: Rastie počet zločinov spáchaných migrantmi. „Podiel žiadateľov o azyl medzi podozrivými cudzincami sa zvýšil z 11,6 na 15,6 percenta. Zvýšil sa počet odsúdených cudzincov predovšetkým v prípade drogových trestných činov, krádeží, sexuálnych napadnutí a ublížení na zdraví. Ide o cudzincov pôvodom z Afganistanu, Nigérie, Maroka a Alžírska. Cudzinci spáchali za rok v Rakúsku 92 804 trestných činov. Zvýšil sa aj počet trestných činov proti cudzincom, a to na 172 v druhej polovici roka 2015,“ píše server.

    S trestnou činnosťou súvisí aj štvrtý nebezpečný bod. Ministerstvo spravodlivosti je znepokojené možnou radikalizáciou väzňov za mrežami. Súdy vraj navyše absolútne nestíhajú riešiť nával žiadostí o azyl.

    Veľké množstvo migrantov žijúcich v krajine sa negatívne podpisuje aj na rakúskych deťoch, lebo v triedach v krátkom čase významne narástol počet žiakov, ale tretina z nich sa vie po nemecky len pozdraviť.

    Preťažené je aj rakúske zdravotníctvo. Krajina hlási nedostatok detských psychiatrov.

    Migrantov zamestnáme. Alebo nie?

    „Poslednou oblasťou je trh práce. Podľa denníka Der Standard sa politici stále nemôžu dohodnúť na niektorých formuláciách. Konkrétne ide o formuláciu, že ,viac ako 75 % žiadateľov o azyl absolvovalo len základnú školskú dochádzku‘, preto hrozí, že Rakúsko bude konfrontované s historicky najvyššou nezamestnanosťou a že dôjde k enormnej záťaži a konkurencii na trhu s nekvalifikovanou pracovnou silou,“ dopĺňa server s odkazom na rakúsky denník.

    Predpokladá sa, že Rakúsko vydá na migrantov asi desať miliárd eur. Do roku 2019.

    Ale pozor. Aj keď dôjde k vyhláseniu výnimočného stavu, Rakúsko je pripravené prijímať ženy, deti a príbuzných cudzincov, ktorí v krajine už žijú.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -