Totálne neslýchané. Nahrávanie rozhovoru o platbe pre modelku bolo podľa Trumpa možno protizákonné

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    V zaznamenanom rozhovore hovoril Trump s Cohenom o kúpe práv na príbeh bývalej modelky časopisu Playboy, ktorá tvrdila, že mala s vtedajším prezidentským kandidátom v minulosti pomer. Potvrdil to v piatok Rudy Giuliani, jeden z právnikov šéfa Bieleho domu.

    Telefonát sa údajne uskutočnil iba dva mesiace pred americkými voľbami v roku 2016, v ktorých bol Trump zvolený za prezidenta.

    “Dobrou správou je to, že váš obľúbený prezident neurobil nič zlé!” napísal Trump vo svojom sobotňajšom tvíte. K platbe, ktorá sa spomínala v telefonáte, nikdy nedošlo, doplnila AP s odvolaním sa na prezidentovho právnika.

    Cohen sa v uplynulých mesiacoch dištancoval od Trumpa. Urobil tak v čase, keď Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) preveruje obchodné záležitosti tohto právnika.

    O existencii zvukovej nahrávky informovali v piatok ako prvé noviny New York Times, podľa ktorých Trump a Cohen hovorili o možnej platbe pre bývalú modelku Karen McDougalovú.

    Giuliani poprel, že by mal Trump aféru s McDougalovou. Tá svoj príbeh o údajnom vzťahu s Trumpom predala v auguste 2016 za 150.000 dolárov, bulvárny týždenník National Enquirer ho však nezverejnil. Šéf materskej firmy tohto periodika, spoločnosti American Media Inc (AMI), je priateľom Trumpa.

    McDougalová tvrdí, že jej takmer rok trvajúci pomer s Trumpom sa začal v roku 2006 krátko po tom, ako mu jeho manželka Melania porodila syna.

    - Reklama -