Totalita v Rusku? Tak sa pozrite k nám, píše sa v komentári

    0
    Lukáš Lhoťan (Autor: David Daniel)

    Komunistickí politickí dôstojníci vtĺkali vojakom do hláv myšlienky marxizmu-leninizmu, ku ktorým sa mnoho komunistov hlási dodnes. Lhoťan uvádza, že hoci dnes funkcia politruka neexistuje ani v českej armáde, ani v armáde iného členského štátu EÚ, konajú sa ideologické školenia, a to nielen v armáde, ale aj na školách.

    „Ide totiž o rôzne školenia na tému propagácie ideológie multikulturalizmu a LGBT (lesby, gayovia, bisexuálne a transgender osoby) a o boj proti prejavom ,netolerancie‘. Ako som už opísal, táto aktivita je zameraná nielen na armádu, ale aj na políciu, školy a štátne úrady a ,dobrovoľne‘ sa k nej pripájajú aj súkromné firmy,“ tvrdí Lhoťan.

    „Píšem zámerne ,dobrovoľne‘ v úvodzovkách, pretože je to vlastne nútené. Ktorá firma by dnes chcela riskovať, že sa na ňu zamerajú aktivisti z neziskoviek s tým, že nepodporuje multikulturalizmus a LGBT alebo rovno toleruje odpor k tomu istému?“ pokračuje publicista.

    A kladie si otázku, koľko čitateľov dnes vie, že oficiálnou ideológiou Českej republiky, ale aj celej Európskej únie je multikulturalizmus. Kto tomu neverí, má sa pozrieť do oficiálnych materiálov českého ministerstva školstva. Žiakov v rámci multikultúrnej výchovy vedú k potláčaniu prejavov intolerancie, xenofóbie a rasizmu v spoločnosti. A ak bude niekto prejavovať názory, ktoré idú proti dnešným väčšinovým postojom, podľa Lhoťana mu pokojne hrozí aj výpoveď z práce. Rovnako, ako to bolo za komunistov, keď si ich niekto dovolil kritizovať.

    „Až sa teda budete znovu smiať, že v Rusku je totalita a občanov vedú k potláčaniu protištátneho myslenia, spomeňte si na tento jav, ktorý učia naše deti v českej škole…“ píše Lhoťan. Otázkou vraj je, či je životaschopnejšia európska multikultúrna ideológia, alebo ideológia Ruskej federácie kombinujúca nacionalizmus, autoritatívnu demokraciu a pravoslávie. Podľa Lhoťana to ukáže až čas.

    Celý text nájdete na webe Reflex.cz.

    - Reklama -