To, že Kiska nepôjde do parlamentnej politiky, vedel Štefunko ešte skôr, ako to prezident oznámil. A vraj sa nikdy nespoliehal na jeho podporu

    0
    Ivan Štefunko (Autor: TASR)
    Štefunko v úvode relácie uviedol, že nie je pravda, že by Progresívne Slovensko (PS) s ním na čele zastupovalo len menšiny. Vysvetlil aj svoj politický posun od ľavice k stredopravému liberalizmu, ktorý presadzuje hnutie pod jeho vedením. 
     
    „Ja som sa dostal zo sociálnej demokracie k sociálnemu liberalizmu. Z obdobia, keď som si myslel, že konflikt medzi zamestnancami a zamestnávateľmi je veľmi vážny, som pochopil, že zamestnanci a zamestnávatelia majú byť v súzvuku. To znamená, že som sa posunul trošku doprava,“ vysvetľoval predseda progresivistov. 
     
    Pri vzniku Progresívneho Slovenska sa hovorilo o tom, že jeho súčasťou by mohol byť prezident Andrej Kiska, ale ten vlani odmietol kandidovať vo voľbách do NR SR a prisľúbil, že sa nebude usilovať o vstup do parlamentnej politiky. Štefunko však v rozhovore poprel, že by jeho hnutie niekedy počítalo s podporou hlavy štátu. 
     
    O tom, že Andrej Kiska nechce kandidovať v parlamentných voľbách, vraj vedel Štefunko ešte skôr, ako o tom prezident oficiálne informoval verejnosť a médiá. 
     
    Líder PS vysvetľoval aj svoje podnikanie so zdrojmi EÚ a ohlásil, že sa postupne vzdáva všetkých svojich aktivít v spoločnosti Neulogy Ventures. Tá prostredníctvom Európskeho investičného fondu a ďalších investorov podporuje startupy, teda začínajúce podniky a projekty na Slovensku.
     
    Len pripomeňme, že Štefunko bol zahraničným tajomníkom SDĽ a už dávnejšie priznal aj to, že v minulosti bol voličom Smeru. Nové hnutie Progresívne Slovensko, ktoré malo prvý zakladajúci snem koncom januára, v prvom tohtoročnom prieskume volebných preferencií agentúry Focus pohorelo, keď získalo podporu 1,9 percenta opýtaných voličov. 
     
    Celý rozhovor nájdete TU
     
    - Reklama -