Tisícky teroristov z Islamského štátu už putujú po Európe, skrývajú sa medzi utečencami. Jeden z nich o tom dokonca otvorene prehovoril

    0
    Teroristi sa vraj zamiešali do davu utečencov (Autor: ReproFoto: express.co.uk)

    Sýrčan, ktorý patrí medzi predstaviteľov Islamského štátu, prezradil, že do západných krajín prepašovali až 4-tisíc svojich bojovníkov. Tí sa vraj majú skrývať v radoch nevinných utečencov. Informáciu priniesol britský portál Express.co.uk s odvolaním sa na informácie portálu Buzzfeed.com ešte na začiatku roka.

    O drsných plánoch teroristickej organizácie prehovoril pod podmienkou anonymity muž vo veku okolo 30 rokov. Podľa neho ide o veľký úspech. „Len počkajte,“ škodoradostne sa vyškeril terorista.

    Zabijaci prechádzajú cez Turecko

    Sýrsky pašerák prezradil, akou cestou sa chcú teroristi dostať na starý kontinent. Majú prechádzať cez tureckú hranicu. „V súčasnosti je pripravených viac ako 4-tisíc tajných bojovníkov naprieč krajinami EÚ,“ píše portál Express.co.uk. Spolu s ďalšími dvomi pomocníkmi ich prevádzajú v malých skupinkách skrytých vo veľkých skupinách utečencov v nákladných lodiach. Počet ľudí, ktorí do dnešného dňa utiekli zo Sýrie, prekročil 4 milióny. Terorista pokračuje so slovami: „Všetci putujú ako utečenci.“

    Cestujú aj niekoľko mesiacov

    Dvaja prevádzači z Turecka dokonca potvrdili, že bojovníkom z ISIS pomáhali dostať sa do Európy. Pokračuje, ako teroristov pašujú za hranice: „Raz ich jeden z pašerákov naložil viac ako desať na jednu loď. Druhý povedal, že ich prevádza už niekoľko mesiacov.“ Prevádzači tieto informácie potvrdili. Niektorí bojovníci vraj pochádzali zo Sýrie, iní z EÚ alebo dokonca zo Spojených štátov amerických. Pri prechode do Turecka si zabijaci vybavujú falošné pasy, ktoré si ľahko zaobstarajú. „Keď sa k pašerákovi dostanú bojovníci, umiestni ich do hotela. Potom počká na dokumenty na utečeneckú loď. Opúšťajú Turecko ako ostatní utečenci na malých lodiach,“ píše Express.co.uk.

    Nebezpeční blázni?

    Sýrsky terorista svoje smelé ambície netajil. „Snívame o kalifáte nielen v Sýrii, ale aj na celom svete. Onedlho tento stav nastane,“ vyhlásil. Na stretnutie s novinármi si vraj musel vypýtať povolenie od nadriadených. „Niektoré veci vám môžem povedať, niektoré nie,“ zneli posledné slová nemenovaného pašeráka z Islamského štátu.

    Celý článok si v angličtine môžete prečítať TU


     

    - Reklama -