Tieto podmienky nemôžem tolerovať, hovorí odchádzajúci vyšetrovateľ Gorily. Uteká pred zodpovednosťou, kontruje Gašpar

    0
    Tibor Gašpar, Prezident Policajného zboru SR (Autor: SITA)

    Po štyroch rokoch vyšetrovania spisu, ktorý mal usvedčiť viacerých politikov z korupcie, odchádza šéf tímu do civilu. Policajný prezident sa netají tým, že sa mu to vôbec nepáči, a na Gajdoša zaútočil. Informoval o tom portál Aktuality.sk.

    „Vedúci tímu Gajdoš svojím dobrovoľným odchodom zo služobného pomeru uteká pred vlastnou zodpovednosťou za stav vyšetrovania,“ uviedol Gašpar.

    Marek Gajdoš priznáva, že prácu vyšetrovateľa vždy mal a má rád, no po 17-ročnej štátnej službe cíti potrebu zmeniť pracovné prostredie.

    „Podmienky, v ktorých som sa vzhľadom na prístup viacerých osôb majúcich vplyv na moju prácu a nepriamo aj jej výsledky ocitol, sú z dlhodobého hľadiska mnou subjektívne netolerovateľné,“ vyjadril sa Gajdoš.

    Policajný prezident si však o odchode šéfa vyšetrovateľov myslí niečo iné. „Subjektívne a účelové vyjadrenia vedúceho tímu p. Gajdoša v súvislosti s jeho odchodom z polície považujeme za zakrývanie skutočných dôvodov jeho odchodu,“ poznamenal. Podľa jeho slov polícia rozšírila vyšetrovací tím z 12 policajtov na 20. Avšak vzťahy v tíme vraj neboli najlepšie.

    Ako sa píše vo vyhlásení, 10 policajtov odišlo na vlastnú žiadosť (nezhody s vedúcim tímu, odchod do civilu, zdravotné dôvody). Podľa výberu vedúceho tímu boli nahradení inými policajtmi.

    Autor: luc


     

    - Reklama -