Takto utekala premiérka Mayová pred teroristom. Britský bulvár priniesol VIDEO

    0
    Zástava Veľkej Británie nad budovou parlamentu v Londýne (Autor: SITA)

    V stredu sa terorista Khalid Masood pokúsil preniknúť do politického srdca britskej demokracie. Zaútočil na britský parlament. Server Českej televízie priniesol informáciu o tom, že Masood sa pôvodne volal Adrian Russell a už od mladosti mal opletačky so zákonom. Prvýkrát sa za mrežami ocitol v 19 rokoch. Vtedy asi mohol málokto tušiť, že o viac ako 30 rokov neskôr ten istý človek zaútočí na srdce britskej demokracie. Ale, bohužiaľ, stalo sa.

    Adrian Russell prešiel niekoľko ľudí na Westminsterskom moste a neskôr sa pokúsil preniknúť na pôdu britského parlamentu. Pritom zavraždil policajta. Parlament okamžite uzavreli a členovia oboch komôr britského politického telesa nesmeli areál opustiť.

    Výnimkou bola britská premiérka Theresa Mayová, ktorú ochranka vyviedla na parkovisko a dopravila ju do sídla premiérov na Downing Street. Niekto si predsedníčku vlády, ktorá uteká pred teroristom, natočil a video poskytol britskému bulvárnemu denníku The Sun. Video má len minútu a 13 sekúnd a zachytáva premiérku, ako obklopená osobnými strážcami opúšťa parlament a nasadá do auta.

    Eskort premiérky však neprebehol úplne bez problémov. Najmocnejšia dáma Veľkej Británie si pomýlila vozidlo, a než ju ochranka nasmerovala k správnemu autu, vydala sa úplne iným smerom. Podľa servera The Sun vraj mohlo dôjsť k tragédii ešte väčších rozmerov, než aká sa nakoniec odohrala.

    Zdroj, ktorý poskytol denníku video, totiž zároveň povedal, že medzi premiérkou a útočníkom neboli v jednej chvíli žiadne zamknuté dvere. „Keby tam bolo viac útočníkov, ktovie, čo sa ešte mohlo stať,“ poznamenal zdroj. „Alebo keby mal útočník napríklad pištoľ a všimol si premiérku,“ dodal.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -