Taká propaganda. Británia žije sporom o to, či vystúpiť z EÚ

    0
    Londýnsky Big Ben (Autor: SITA)

    Server britského denníka The Telegraph priniesol vyjadrenie niekdajšieho starostu Londýna Borisa Johnsona, ktorému sa ani trochu nepáčilo, akú správu vydala vláda Davida Camerona. „Takú propagandu sme tu nevideli od roku 1992,“ rozčúlil sa bývalý starosta Londýna.

    Kabinet Davida Camerona varoval, že v prípade odchodu krajiny z EÚ poklesne HDP ostrovného kráľovstva o šesť percent, ceny nehnuteľností klesnú o 18 percent a hodnota libry poklesne o 15 percent. Člen parlamentu za konzervatívcov, stúpenec odchodu Veľkej Británie z EÚ Bernard Jenkin, obvinil vlastného premiéra, že podsúva voličom, čo si majú myslieť. Cynicky tak vraj vlastne prispieva k oslabovaniu dôvery občanov k politickej reprezentácii. Cameron by mal podľa Jenkina nechať len a len na voličoch, ako sa rozhodnú.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU

    Tajomník ministerstva obchodu Sajid Javid podľa konzervatívneho denníka The Telegraph odmietol, že by bol vnútorným stúpencom odchodu Británie z EÚ, ako sa niekedy hovorí. Nedá sa však vylúčiť, že svoj názor zmenil práve pod tlakom vlády. Javid však odmieta aj toto tvrdenie.

    - Reklama -