Tak predsa. Vo vedení Smeru nastanú výrazné zmeny, prezradil minister

    0
    Minister kultúry Marek Maďarič (Autor: TASR)
    Podľa Maďariča sa smerácky europoslanec mýli, keď tvrdí, že sa Smer odkláňa od svojej ideologickej základne. „Boris Zala sa mýli vo svojom programovom sklamaní. Pretože Smer od roku 2003 stojí a rozvíja svoju politiku na dvoch programových pilieroch – sociálnom a národnom – a toto mu dáva šancu dominovať na politickej scéne,“ uviedol šéf rezortu kultúry pre Denník N s tým, že v strane je možné očakávať „výraznejšie zmeny“ vo vedení.
     
    Maďarič tvrdí, že Zala ignoruje opatrenia, ktoré strana urobila počas uplynulých rokov. Tieto opatrenia mali totiž podľa ministra „ľavicový a sociálny charakter“.
     
     
    Maďarič v reakcii priznáva, že Smer nikdy nemal snahu stať sa takzvanou „bruselskou“ ľavicou, čo by podľa neho znamenalo radikálne presadzovanie LGBT agendy a zároveň vlažné presadzovanie národných záujmov, čo vládna strana odmieta. „Ak Boris Zala túži po takejto strane, Smer ňou nikdy nebol a práve ona by znamenala rýchlu marginalizáciu Smeru,“ odkázal Maďarič cez médiá europoslancovi. 
     
    V reakcii pre Denník N nezabudol Maďarič pripomenúť časy, keď Zala viedol stranu SDSS do roku 1992, ale nikdy sa jej nepodarilo presadiť sa a neskôr sa zlúčila so Smerom. Minister dodal, že na straníckom sneme Smeru by sa mohli vymeniť dvaja podpredsedovia strany. 
     
    Celý text nájdete TU.
     
    - Reklama -