Švédsko má povesť multikultúrneho bordelu a vláda je zúfalá. Negatívne správy o krajine, sú podľa Štokholmu propagandou

    0
    Utečenci vo Švédsku (Autor: SITA)
    Podľa švédskeho denníka Dagens Nyheter dostali ambasády, aby bojovali proti šíreniu „falošného obrazu“ o krajine. Týmto falošným obrazom myslia správy o tom, čo sa v krajine deje od príchodu veľkého množstva migrantov. So zvýšeným počtom žiadostí o azyl však Švédsko nepopierateľne zažíva problémy, aké nikdy predtým v minulosti nemuselo riešiť. 
     
    Súčasťou inštrukcií vydaných švédskym ministerstvom zahraničných vecí je údajne aj návod na to, ako by mali diplomatické zastupiteľstvá konať v prípade, že sa stretnú s informáciami, ktoré očierňujú povesť krajiny. „Boj proti dezinformácii a propagande“ je podľa týchto inštrukcií mimoriadne dôležitý pre zachovanie dobrého obrazu Švédska vo svete. 
     
    Dagens Nyheter píše, že „dezinformácie takéhoto druhu podkopávajú dôveru v štát“ a sú podľa vlády „namierené proti Švédsku a môžu poškodiť jeho imidž v zahraničí“. Vinu za tento stav podľa švédskeho rezortu diplomacie nesú aj krajne pravicovo orientované médiá. 
     
    „Krajne pravicové digitálne médiá majú často anonymných majiteľov a autorov, ale aj spoločného menovateľa, a tým je opovrhovanie zavedenou mediálnou a novinárskou etikou,“ píše Ministerstvo zahraničných vecí Švédska v inštrukciách, z ktorých cituje Dagens Nyheter. 
     
    Príkladom „očierňovania“ sú údajne aj správy o tom, že švédska polícia sa neodvažuje vstúpiť do vyše päťdesiatich oblastí označených ako no-go zóny. Ide o mestské štvrte a regióny, ktoré obývajú väčšinou migranti. Do kategórie správ „škodlivých“ pre imidž Švédska sa radia aj informácie o pribúdajúcich znásilneniach, ktoré majú na svedomí práve migranti. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU.
     
    - Reklama -