Sulík to v pondelok už konečne rozsekne. Šéf liberálov povie, ako sa rozhodol

    0
    Richard Sulík v centrále SaS (Autor: SITA)

    Sulík sa usiluje o zostavenie pravicovej vlády, už pred parlamentnými voľbami avizoval, že ak sa SaS stane súčasťou nového kabinetu, mandátu europoslanca sa vzdá. 

    Mandát na zostavenie vlády má predseda Smeru-SD, víťaznej strany v parlamentných voľbách, Robert Fico. Ak by neuspel, predpokladá sa, že prezident Andrej Kiska zostavovaním kabinetu poverí predsedu SaS Sulíka. 

    Priority, ktoré chce do programového vyhlásenia vlády zapracovať strana Sieť, dnes Sulík označil za rozumné a triezve. Podľa lídra liberálov sú požiadavky Siete dobrým základom pre ďalšie vyjednávanie. 

    Sieť chce presadiť prijatie protischránkového zákona, zaviesť osobnú hmotnú zodpovednosť politikov, znížiť daň z príjmov pre právnické a fyzické osoby, predĺženie poberania príspevku na starostlivosť o dieťa z troch na päť rokov či zrušenie daňových licencií.

    Predseda Siete Radoslav Procházka priblížil, že Sieť bude presadzovať aj zvýšenie paušálnych výdavkov pre živnostníkov, urýchlenie výstavby ciest R2 na Hornej Nitre, R3 na Orave a R4 na Zemplíne a zvýšenie potravinovej sebestačnosti Slovenska na úroveň priemeru krajín EÚ. Rovnako chcú zvýšiť peniaze pre školstvo o 30 percent za štyri roky a skrátiť čakacie lehoty na zdravotné výkony a umiestnenie čakateľov do domovov sociálnych služieb. Priority pre programové vyhlásenie vlády schválilo predsedníctvo Siete.

    - Reklama -