Sulík sa stretol s Kočnerom. Bugár sa tiež môže stretávať, má moju dôveru, hovorí Fico

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    “Na normálnych stretnutiach nevidím nič zlé. Mám si pospomínať, kto sa s kým postretával? A títo ľudia normálne fungujú,” uviedol Fico a pripomenul rozhovor medzi šéfom SaS Richardom Sulíkom a Mariánom Kočnerom. Premiér tvrdí, že koalícia má záujem na transparentnom procese výberu kandidáta na ÚVO.

    Pri nedávnom verejnom vypočutí kandidátov na Úrade vlády sa premiér pri hlasovaní zdržal. Vláda nominanta na predsedu ÚVO nevybrala. Fico tvrdí, že ÚVO je dôležitý úrad a treba vyberať zodpovedne, vypočutie sa preto zopakuje.

    Fico je zvedavý i na verejné vypočutie kandidátov na post generálneho riaditeľa RTVS. V tento okamih majú všetci uchádzači podľa neho rovnaké šance. “Nechajme ich, nech sa predstavia,” povedal premiér. V súčasnosti sa podľa neho nevylučuje zvolenie ani jedného z kandidátov. “Zatiaľ nemáme dohodu na konkrétnom človeku,” uviedol premiér.

    Potvrdil, že “koalícia by mala fungovať na princípe dohôd”. Ak by podľa neho vznikli, tak “šance jednotlivých kandidátov už budú iné, v tomto okamihu však ešte neexistujú”.

    Fico opäť zopakoval, že sa mu nepáči súčasné spravodajstvo na RTVS. “Ale aby som len nekritizoval, urobilo sa tam aj kus dobrej roboty, pokiaľ ide o programy pre ľudí, som rád, keď na “dvojke” vidím zaujímavé filmy,” dodal premiér.

    - Reklama -