Sulík sa pustil do Fica: Nie som zhúlený. Premiér si necháva platiť úplatky a je namočený v toľkých kauzách

    0
    Predseda strany Sloboda a solidarita Richard Sulík (Autor: TASR)

    Predsa strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík sa v komentári na Hospodárskych novinách ohradil voči výrokom premiéra Roberta Fica, ktorý o ňom častokrát povie, že je zhúlený, pričom to súvisí s výrokom, že si Fico necháva vyplácať úplatky z peňazí určených na uhoľné bane.

    „V poslednom čase som si všimol, že vždy keď poviem, že slovenský premiér Robert Fico si osobne necháva vyplácať úplatky z peňazí určených pre uhoľné bane (podľa výpovede očitého svedka), príde od neho reakcia, že som zhúlený. Už som sa x-krát vyjadril, že to je klamstvo, s drogami nič nemám, dvakrát som bol na protidrogovom teste (negatívnom, samozrejme) a tiež som na Roberta Fica podal v tejto súvislosti trestné oznámenie. Som zvedavý, čo tá naša slávna polícia vyšetrí,“ píše Sulík s tým, že si nerobí veľké nádeje, pretože polícia nebola schopná Ficovi doručiť ani predvolanie pred súd.

    Sulíkovi sa však nepozdáva ani Ficova reakcia, pričom si myslí, že premiér mal poprieť, že berie úplatky, alebo rovno podať trestné oznámenie za ohováranie. „Namiesto toho, aby sa ohradil, aby povedal, že on žiadne úplatky neberie, alebo rovno podal trestné oznámenie za ohováranie, začal o mne šíriť čisté klamstvá s vedomím, že pri dnešnej polícii sa mu nemá čo stať,“ pokračuje predseda SaS a vymenúva, v čom všetkom je podľa neho premiér namočený.

    „Podstatný problém je v tom, že ryba smrdí od hlavy. Premiér Robert Fico je osobne namočený v rôznych korupčných prípadoch, a preto nemá tú silu čokoľvek spraviť so všadeprítomnou korupciou a rozkrádaním. Začalo sa to samotným vznikom strany Smer, pre ktorú zháňal vlastnou hlavou 70 miliónov korún. Pokračovalo to návštevou bytu na Vazovovej, kde s Haščákom z Penty popíjal kolu a zďaleka sa to nekončí tým, že býva v byte, na ktorý nemá a ktorý oficiálne patrí Bašternákovi. A keďže má toľko masla na hlave, nemôže robiť nič s ministrom vnútra Kaliňákom, ktorý je vyšetrovaný pre majetkové podvody,“ dodáva liberál s tým, že vôbec nepotrebujeme nové zákony, aby skončili zlodejiny.

    Podľa Richarda Sulíka potrebujeme hlavne slušných a nevydierateľných ľudí, ktorí nebudú zväzovať ruky policajtom, vyšetrovateľom a prokurátorom. To je podľa neho aj cieľ SaS, keď bude sedieť vo vláde. „A dovtedy nech si úplatkár Fico vykrikuje akékoľvek klamstvá o mne, pravda o ňom je aj tak stokrát horšia,“ uzatvára Sulík.

    - Reklama -