Sulík krúti hlavou: Ďalšia hlúposť z dielne Andreja Danka. Stačí sa pozrieť, akých „velikánov“ Smer vyprodukoval

    0
    Rokovacia sála NR SR počas ustanovujúcej schôdze pre VII. volebné obdobie (Autor: SITA)

    Rozhodovať má kvalita, nie kvantita. To je odkaz Richarda Sulíka predsedovi národnej rady Andrejovi Dankovi. Šéf národniarov totiž navrhuje, aby kandidovať mohli len tie politické strany, ktoré budú mať zaregistrovaný určený minimálny počet členov.

    To sa vôbec nepozdáva europoslancovi a lídrovi SaS v jednej osobe, ktorý svoj nesúhlas vyjadril prostredníctvom svojho komentára na portáli Hospodárskych novín.

    „Politická súťaž už nebude v prvom rade o tom, kto má lepšie riešenia a kto má lepších kandidátov. Na prvom mieste bude kvantita. Stačí si pozrieť vládnu stranu Smer, ktorá má najviac členov (vyše 16-tisíc), akých politických velikánov vyprodukovala,“ píše v predmetnom komentári Sulík, ktorý aj menoval konkrétnych smeráckych vinníkov.

    Sulíkovmu pranierovaniu sa nevyhli napr. Robert Kaliňák, Renáta Zmajkovičová, Pavol Paška či Ján Kvorka.

    Naopak, do protikladu so Smerom kladie svoju partaj.

    „SaS nikdy nemala stanovený strop pre počet členov. Ak sme odmietli žiadateľa o členstvo, tak len preto, že nespĺňal naše podmienky členstva, a nikdy nie preto, že by sme už viac členov nechceli mať. Výsledok je 170 členov, ktorí spĺňajú (priznávam, že náročné) kritériá SaS pre členstvo,“ objasnil stranícky bos. 

    Sulík reagoval aj cez svoj profil na Facebooku, napokon na sociálnych sieťach patrí medzi najaktívnejších politikov.

    Vo svojom statuse Sulík najprv robí výpočet Dankových prešľapov (stráž v NR SR, predražená večera pre lídrov parlamentov členských krajín EÚ), aby následne len lakonicky skonštatoval, že „prichádza ďalšia hlúposť z dielne Andreja Danka“.

    Okrem toho europoslanec v statuse vysvetľuje, že pre krajinu je prospešnejšie, ak je strana počtom poslancov menšia, no nenachádzajú sa v nej podvodníci, tunelári, privatizéri, respektíve tí, ktorí tlčú ženy

    - Reklama -