Sulík aj Matovič sú v kontakte s iniciatívou, ktorá chce referendum o predčasných voľbách

    0
    Richard Sulík a Igor Matovič (Autor: TASR)

    Po prvé – verejne a aktívne vyzývať svojich členov a sympatizantov, aby si stiahli petičný hárok, podpísali ho spolu so svojimi priateľmi a odoslali. Po druhé – osloviť svojich členov a sympatizantov, ktorí vlastnia po Slovensku kamenné prevádzky (kaviarne, reštaurácie, obchody), aby sa im nahlásili za účelom vytvoriť po Slovensku viac zberných miest tejto petície. “Máme záujem zmeniť pomery v tejto krajine k lepšiemu. Rovnako ako vám, opozičným stranám, nám ide o to, aby sme skrátili volebné obdobie vlády, ktorá nerobí žiadne zmeny k lepšiemu a topí sa v korupčných škandáloch,” uviedol Matej Hložník z iniciatívy.

    Šéf SaS Richard Sulík aj predseda OĽaNO Igor Matovič pre TASR potvrdili, že s iniciatívou už sú v kontakte. “Ja som sa s nimi stretol zhruba pred dvomi týždňami a rokovali sme o tom. Dohodli sme sa, že ja podporím ich referendum aj osobne. Ozveme sa našim priateľom slobody a členom strany a dáme im možnosť petíciu podpísať. Ale SaS nebude organizátor ani spoluorganizátor referenda. Takto sme si to vydiskutovali,” povedal Sulík.

    S predstaviteľmi iniciatívy sa stretol aj Matovič. “Už sme to, čo žiadajú, urobili. Mnohí naši sympatizanti už pre nich podpisy zbierajú. V našom prípade je teda otvorený list trochu bezpredmetný, už sme im dosť zásadne pomohli,” dodal šéf Obyčajných ľudí.

    - Reklama -