Sulík: Vlády škoda nebude, aj tak vznikla podvodom. Vládneho mačkopsa držia pokope len kšefty. Za správny prístup považuje saskár predčasné voľby

    0
    Predseda strany Sloboda a solidarita Richard Sulík (Autor: TASR)

    Šéf SaS Richard Sulík vo svojom blogu ďalej píše, že predsedovi SNS Andrejovi Dankovi ide len o to, koľko si nahrabú jeho ľudia na ministerstve školstva a koľko Ficovi ľudia. „Je to mimoriadne smutný dôkaz o morálnom úpadku krajiny, ak dôvod na koaličnú krízu je, kto smie kde koľko nakradnúť,“ nazdáva sa Sulík a pripomína, že doterajšie pády vlády boli spôsobené hodnotovými spormi. V roku 1994 o tom, či budeme patriť na Východ alebo na Západ, v roku 2006 o Vatikánskej zmluve a v roku 2010 o posielaní miliárd do Grécka, kým teraz hádka vznikla pre eurofondy.

    Robert Fico síce podľa Sulíka po vláde Ivety Radičovej vykrikoval, že je zlepenec, no strany SDKÚ, SaS, KDH a Most mali aspoň spoločnú základnú orientáciu. Ficov zlepenec však spojil národniarov s Maďarmi a k Smeru sa pridala aj „dnes už neexistujúca Sieť“.

    „Jediné, čo pri tomto mačkopsovi môže spájať, sú kšefty. Eurofondy, štátne zákazky, pôda pod diaľnicami, cétečká…“ vypočítava s tým, že všade sa dá niečo uchmatnúť a „presne to je smutná podstata fungovania vlády, ktorá nikdy nemala vzniknúť“.

    Požiadavky SNS majú len dokazovať, že tejto vláde nejde o žiadne hodnoty ani o poctivé fungovanie. Osobne ich považuje za vyhlásenie morálneho bankrotu. „Je až úsmevné, že ministri sa nesmú vyjadrovať na adresu iných ministrov. Problém teda nie sú rozkradnuté milióny na ministerstve školstva ani totálne neschopný minister Plavčan. Problém je, že minister kultúry Maďarič si dovolil povedať, že v tomto prípade by mala byť vyvodená zodpovednosť,“ domnieva sa Sulík a pozastavuje sa nad tým, že Maďarič vyvodenie zodpovednosti nepožaduje aj pri Kaliňákovi.

    „Ak teda máme vládu, ktorá nikdy nemala vzniknúť, vládu, ktorá sa do krvi pohádala pre kšefty, sú jediným poctivým riešením predčasné voľby,“ myslí si Sulík, pričom podľa neho pri terajšom rozložení mandátov je veľmi ťažké zostaviť vládu bez Smeru a bez Kotlebu, no napriek tomu by skladba NR SR mala odzrkadlovať aktuálnu vôľu voličov.

    „To je poctivý a zodpovedný prístup. Preto SaS predčasné voľby podporí a do najbližšieho možného termínu konania predčasných volieb podporíme menšinovú vládu, aby nenastal v krajine úplný chaos,“ uzavrel svoj blog v Denníku N.

    „Peniaze, peneži, peníze a nič viac spája túto koalíciu. A preto sa netreba čudovať, ak kvôli peniazom vláda padne. No škoda jej nebude, aj tak vznikla podvodom,“ okomentoval Sulík svoj blog na sociálnej sieti.

    Zverejneniu Sulíkovho blogu len tesne predchádzalo rozposlanie oficiálneho stanoviska strany Sloboda a solidarita k požiadavkám SNS. Podľa SaS sú absurdným, bohapustým populizmom a žiadna príčetná politická strana na ne nemôže pristúpiť.

    - Reklama -