Sú nespokojní. Smer-SD vraj opúšťa vplyvná časť straníckej základne v Nitre

    0
    Renáta Kolenčíková (Autor: Facebook, Mgr. Renáta Kolenčíková)
    „Mám informácie, že zo strany vystúpil celý rišňovský klub. Ľudia sú veľmi nespokojní. Nestotožňujú sa s tým, čo sa deje a zverejňuje,” uviedla v relácii portálu Aktuality bývalá krajská tajomníčka Smeru v Nitre Renáta Kolenčíková. Podľa nej sa 22 členov stran rozhodlo odísť zo strany, pretože sa im nepáčia kšefty, ktoré sa dejú v regióne. 
     
    Do spomínaných kšeftov majú byť podľa Kolenčíkovej informácií zapletení aj niektorí vysokopostavení členovia nitrianskej základne Smeru. K hromadnému ukončeniu členstva v strane sa podľa predsedu miestneho klubu Smeru v Rišňovciach Martina Jánošíka nepridal zatiaľ iba starosta Karol Laboš. „Na poslednej schôdzi som aj vystúpil a vyjadril nespokojnosť. Vyzerá to tak, akoby nemali záujem to riešiť,” povedal Jánošík. 
     
    Portál pripomína, že práve bunka Smeru v Rišňovciach patrí k najsilnejším v nitrianskom okrese. Jej predseda pre Aktuality dodal, že na nitriansku členskú základňu Smeru okolo Jána Richtera a Tibora Glendu má veľký vplyv oligarcha Miroslav Bödör, a ten má rodinné vzťahy s policajným prezidentom Tiborom Gašparom. 
     
    Jánošík tvrdí, že odchádzajúcim členom Smeru prekáža aj to, že minister práce sociálnych vecí a rodiny Ján Richter neodstúpil po kauze Čistý deň, o ktorej sme písali napríklad TU aj TU. Starosta Rišňoviec Karol Laboš, ktorý ako jediný zatiaľ v miestnej organizácii Smeru zostáva, tvrdí, že chcel o problémoch v nitrianskej časti Smeru hovoriť so straníckym vedením, ale to mu vraj nebolo umožnené. 
     
    Celý text nájdete TU
     
    - Reklama -