Štvrtý najbohatší Slovák má vraj záujem o železiarne. Pripíše si na konto ďalšiu spoločnosť?

    0
    U.S.Steel Košice (Autor: U.S.Steel Košice)

    Chrenekovi, ktorý bol magazínom Forbes označený za štvrtého najbohatšieho Slováka, patrí aj akciovka Agel, ktorá vedie nemocnicu v košickej mestskej časti Šaca. Svoje portfólium však možno rozšíri aj o U.S. Steel Košice, informoval Nový Čas vo svojom dnešnom vydaní.

    K fámam sa vyjadrovať nechcú

    Syn Tomáša Chreneka, ktorý má rovnaké meno ako jeho otec, je v spomínanej nemocnici členom dozornej rady. Podľa denníka Korzár, ktorý o údajnom Chrenekovom záujme o železiarne informoval ako prvý, chodí do nemocnice veľa zamestnancov železiarní, čo by vraj malo byť dôvodom záujmu o fabriku.

    Hovorkyňa skupiny Třinecké železárny Moravia Steel Petra Jurásková pre Korzár uviedla, že ich spoločnosť sa stretáva s množstvom významných firiem v odbore hutníctva a oceliarskeho priemyslu. „Ak naša spoločnosť plánuje akvizíciu, táto informácia je vždy v danom čase zverejnená,“ povedala s tým, že oficiálne stanoviská vydávajú, až keď sa spoločnosti dohodnú na uzavretí kontraktu či akvizície.

    Hovorca železiarní Ján Bača vyhlásil, že k fámam sa vyjadrovať nebudú. Nevyjadrila sa ani samotná markizácka moderátorka Mária Chreneková-Pietrová.

    - Reklama -