Študentka išla v Marseille odprevadiť sesternicu na stanicu, Tunisan ich obe zavraždil, pričom kričal Alláhu akbar. Úrady sa teraz hádajú, kto za to môže

    0
    Pred železničnou stanicou v Marselle po útoku nožom. (Autor: TASR)

    Lauru a Mauranne zabil islamský útočník na lavičke pred stanicou, kde čakali na Laurin vlak. Mala odísť do Lyonu, kde bývala na predmestí Rillieux-la-Pape. Laura v Marseille oslávila svoje blížiace sa 21. narodeniny.

    K dievčatám sa mladý muž Ahmed H. podľa servera prirútil so slovami „Alláhu akbar“. Jedno z dievčat najprv bodol nožom s 20-centimetrovou čepeľou a odišiel. Potom sa vrátil a usmrtil aj druhé dievča. Teroristu následne zastrelila polícia.

    Ako ukazujú zábery z kamier, k stanici dorazil o 13.32 h a o sedem minút neskôr vraždil. Obe dievčatá študovali zdravotníctvo, Laura zdravotnú školu, Mauranne medicínu na univerzite. Laura sa podľa všetkého túžila stať zdravotnou sestrou, v súčasnosti sa pomáhala starať o malé deti. Mauranne bola podľa rektorky univerzity Yvon Berlandovej brilantná študentka.

    K vraždám sa následne prihlásil Islamský štát. K činu však možno vôbec nemuselo dôjsť. Minulý piatok totiž Ahmeda H. zatkla polícia za krádež, pri sebe nemal v tom čase žiadne doklady. Polícii tvrdil, že má 29 rokov a narodil sa v meste Bizerte na severe Tuniska. Iné zdroje informujú, že Ahmed sa identifikoval tuniským pasom. O deň neskôr, aj napriek pochybnostiam polície, ho však strážcovia zákona prepustili, pretože príslušná prokuratúra nekonala vo veci väzby.

    V nedeľu potom došlo k vraždám v Marseille.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -