Stratí Matovič svoje „ovečky“? Dvaja členovia zvažujú odchod

    0
    Líder OĽaNO Igor Matovič (Autor: SITA)

    Podľa denníka Postoj sa má ochudobniť hnutie Obyčajných ľudí o dvoch členov. Poslanci za OĽaNO Oto Žarnay a Viera Dubačová majú uvažovať o odchode z poslaneckého klubu. Hlavným dôvodom má byť líder OĽaNO Igor Matovič a jeho myšlienky o pretransformovaní antikorupčného zoskupenia na konzervatívne hnutie.

    Dubačová so Žarnayom by sa po odchode od Matoviča mali pripojiť ku skupine nezaradených poslancov okolo Miroslava Beblavého.

    Obidvaja svoj odchod zatiaľ nepotvrdili. Viera Dubačová sa k tomu nechcela vyjadrovať a Oto Žarnay to komentoval slovami: „Každý človek má právo uvažovať, že z nejakého zoskupenia odíde. Je to náročné rozhodnutie. Ešte nepadlo.“ Žarnay tak minimálne naznačil, že o odchode uvažujú.

    Líder hnutia Matovič povedal pre Postoj, že informáciu o odchode svojich dvoch členov počuje prvýkrát. Predseda poslaneckého klubu OĽaNO Richard Vašečka však potvrdil, že sa s Dubačovou, ktorá je aj nezávislá mestská poslankyňa v Banskej Bystrici, rozprával o fungovaní poslaneckého klubu. Jej predstava bola, že by hnutie malo byť aktívnejšie v teréne proti kotlebovcom. Vyplýva to pravdepodobne z jej pôsobenia v Banskej Bystrici.

    - Reklama -