Strany Slovenska, spojte sa! Bugár navrhuje jednotný front proti Kotlebovi

    0
    Béla Bugár (Autor: SITA)

    “Som presvedčený, že to je jediná šanca,” odpovedal v rozhovore pre TASR na otázku o zmierení a spojenectve rozhádaných strán. Politici musia byť podľa neho dostatočne rozumní, aby nedošlo k tomu, že kotlebovci získajú posty predsedov krajov. Poukazuje však na situáciu v Banskobystrickom kraji, kde dnes šéfuje Marián Kotleba a má kandidovať opäť a kde to zatiaľ na dohodu strán proti extrémizmu nevyzerá.

    “Čo to je za rozum, keď napríklad v Banskej Bystrici, všetci hovoríme, že by sme sa mali dohodnúť bez toho, či je niekto opozičný alebo koaličný, SaS oznámi, že tam má kandidáta Klusa a my sa môžeme pridať. Dzurinda na to doplatil, keď bez dohody oznámil nomináciu Kukana na prezidenta SR. Nedohodli sa a ani nevyhral,” opísal Bugár.
    Varuje, že aj v prípade Banskobystrického kraja môže nastať podobná situácia. “Môže sa nám stať, že padneme tvrdo na zem a možno nie iba v Banskej Bystrici. Ale to je aj o tom, či opozícia chce opäť bojovať s koalíciou a tak pomôžeme Kotlebovi, alebo to bude normálna súťaž,” poznamenal Bugár.

    Most-Híd sa bude pokúšať o koalície v krajoch, rokovania sú však ešte len na začiatku. Rovnako sa pokúsi postaviť jedného kandidáta na predsedu kraja. Bugár nepovedal, o ktorý kraj sa pokúsi. Bratislavský to však nebude, hoci podľa Bugára by Most-Híd na to mal.

    “Dôležité je pre nás, ako dopadne Banská Bystrica, Bratislava. V hlavnom meste je už teraz toľko kandidátov, že už pomaly aj štvornohé zvieratá sa budú hlásiť. My v Bratislave vlastného kandidáta nepostavíme, hoci by sme mohli. Ale v súčasnej situácii by sme ešte viac rozbíjali to, čo už je aj tak rozbité,” vysvetlil.


     

    - Reklama -