Stačilo, povedali si národniari. Chceme byť iní, netaja a pristúpili k zásadnej zmene. Odohrá sa na to na sociálnej sieti

    0
    Zľava: Prvý podpredseda SNS Jaroslav Paška, predseda strany Andrej Danko a podpredsedníčka Martina Stodolová (Autor: SITA)

    “Chceme byť iní, nebudeme urážať, ani sa vyhrážať, tak ako sa tomu deje dnes voči SNS. Budeme sa venovať ďalej našej práci,” píše sa v uznesení predsedníctva, ktoré reaguje na rôzne systematické útoky, ktoré sú podľa predsedníctva na SNS vyvíjané. “Extrémistická politika, ktorá sa dostáva prostredníctvom sociálnych sietí do spoločnosti, je pre Slovenskú národnú stranu neprijateľná a neprípustná,” píše sa ďalej v uznesení.

    Národniari sa nebudú podieľať na akomkoľvek šírení tejto agresivity a vulgárnosti. “Slušnosť diskusie prekročila akúkoľvek hranicu, kde celá diskusia bola najmä o vulgarizmoch a fyzickom vyhrážaní sa. Stále dochádza aj k výhražným anonymným útokom na jednotlivé osoby, ktoré pracujú pre SNS,” uvádza sa v uznesení.

    SNS ďalej konštatovala, že “ak pri nadchádzajúcich parlamentných voľbách bude vôľa v spoločnosti na to, aby vládli ľudia, ktorí vytvárajú anarchiu, agresiu, šíria zlo a vyhrážajú sa iným ľuďom likvidáciou, tak SNS nikdy s takýmito stranami nevytvorí koalíciu,” uvádzajú národniari.

    Kritika na sociálnej sieti Facebook, aj vulgárna, prišla po tom, čo vyšlo najavo, že predseda SNS Andrej Danko bol vlani povýšený na kapitána, čím si polepšil o niekoľko vojenských hodností. Po množstve kritických reakcií prestala fungovať jeho stránka na Facebooku. SNS to vysvetlila tým, že pristúpila k zmenám pravidiel na základe odporúčania správcu konta Facebook. Diskusia totiž bola podľa SNS najmä o vulgarizmoch a fyzickom vyhrážaní. Stránky SNS a Andreja Danka strana nezrušila, obnoví ich po nastavení. 

    Predsedníctvo SNS hovorilo aj o odobratí vodičského preukazu poslancovi Národnej rady SR a šéfovi brannobezpečnostného výboru Antonovi Hrnkovi, ktorý údajne nedal prednosť v jazde. SNS považuje toto odobratie vodičského preukazu za neodôvodnené a za Hrnkom stojí. “Vyjadrujeme mu plnú podporu a veríme v spravodlivý záver vyšetrovania tohto prípadu,” konštatuje predsedníctvo.

    - Reklama -