Srbi tvrdo: Nedopustíme, aby sa na našom území pripravovali prevraty v iných krajinách

    0
    Srbská zástava (Autor: APL)

    Jeho vyjadrenie súvisí so zadržaním viacerých osôb, ktorí sa podľa médií pripravovali na puč v susednej Čiernej Hore v deň tamojších parlamentných volieb, teda 16. októbra.

     Aj čiernohorské bezpečnostné zložky potvrdili, že počas predvolebnej noci zadržali pre podozrenie podobného charakteru skupinu 20 srbských občanov, z ktorých 14 zostáva vo vyšetrovacej väzbe.

    Srbský denník Danas v štvrtok priniesol – s odvolaním sa na neoficiálne zdroje – informáciu, že zo Srbska vyhostili v súvislosti s prípravou štátneho prevratu v Čiernej Hore občanov Ruskej federácie.

    Srbský premiér Aleksandar Vučič vo vysielaní belehradskej televízie N1 na margo správ o vyhostení ruských občanov konštatoval, že informácie bulvárnych médií nemieni komentovať. Pripustil však, že nie všetky aspekty spravodajstva periodika Danas sú mylné, pričom dodal, že to platí o časti z nich.

    Vučič poznamenal, že aj keď má informácie o niektorých detailoch prípadu, nemôže o nich hovoriť, pretože predstavujú štátne tajomstvo.

    Iný srbský denník Večernje Novosti už skôr priniesol správu, podľa ktorej srbské tajné služby identifikovali desaťčlennú skupinu, ktorej aktivity možno spájať s udalosťami v Čiernej Hore.

    Periodikum s odvolaním sa na nemenované zdroje uviedlo, že ide o členov ultrapravicových subjektov, príslušníkov niekdajších polovojenských organizácií, medzi ktorými sú aj osoby, ktoré bojovali po boku Rusov na východe Ukrajiny.

    - Reklama -