Športové oblečenie pre moslimky sa nestretlo s pochopením a na svetový módny gigant sa valí kritika

    0
    Krasokorčuliarka zo Spojených arabských emirátov Zahra Lárí má na hlave šatku hidžáb značky Nike (Autor: TASR)
    Módna značka zrejme príde o viacero zákazníkov, a to najmä tých, ktorí sú proti islamu a moslimom. Objavujú sa totiž nenávistné komentáre, v ktorých sú ľudia novým kusom oblečenia pre športujúce moslimky doslova zhrození. „Už nikdy si nekúpim žiaden produkt od Nike,“ cituje jeden z komentárov denník the Independent. 
     
    Niektorí ľudia však hidžáb na športovanie ocenili a považujú ho za dobrý spôsob, ako pomôcť moslimským ženám v snahe preniknúť do sveta bez toho, aby sa museli báť, že porušia kultúrne zvyky. 
     
    Kritici športového hidžábu, ktorý sa má dostať na pulty na budúci rok, tvrdia, že neoslobodzuje, ale práve naopak, predstavuje potlačovanie ľudských práv. 
     
    V jednom z mnohých komentárov na sociálnej sieti Twitter, ktoré sa venujú tejto tematike, zdieľa používateľ fotomontáž, na ktorej je žena v športovom hidžábe s logom výrobcu a kôpka kameňov opatrená rovnakým logom. „Ak sa vám páči Nike hidžáb, tak potom budete milovať nové vysoko výkonné kamene, keď si ho dá dole,“ píše sa v anglickom komentári v odkaze na kruté kameňovanie moslimiek, ktoré sa dodnes praktikuje v niektorých moslimských krajinách ako trest. 

    Celý text v angličtine nájdete TU
     
     
    - Reklama -