Spoločný postup Bugára s SMK? Názory sa rôznia

    0
    Béla Bugár, predseda strany Most-Híd (Autor: Most-Híd)
    Béla Bugár bol v Strane maďarskej koalície (SMK) až do roku 2009, keď vznikla jeho strana Most-Híd, ktorá je dnes súčasťou vlády. SMK však z národnej rady vypadla v roku 2010, keďže nemala dostatočnú podporu voličov. 
     
    Denník Pravda píše, že napriek trojnásobnej zmene vedenia SMK nemá lepšie preferencie a do parlamentu by sa podľa prieskumov zatiaľ nedostala. O regionálnej spolupráci s Mostom však prebiehajú diskusie a majú pravdepodobne v marci pokračovať. Tie povolebné vlani stroskotali. 
     
    Podľa toho, čo po rokovaniach so súčasným predsedom SMK Józsefom Menyhártom povedal Béla Bugár, sa zdá, že medzi stranami existujú aj rozdiely. „Vysvetlili sme si stanoviská. SMK si nemyslí, že by sme mali ísť všade spolu. V niektorých krajoch majú okresné organizácie, ktoré s tým nesúhlasia. My zase tvrdíme, že ak bude čo i len jeden kraj, kde budeme proti sebe kampaňovať, neodstránia sa tým disproporcie pri spolupráci,“ povedal Bugár pre denník Pravda. 
     
    Spolupráca s Mostom-Híd podľa SMK závisí od toho, na čom sa strany dohodnú v regiónoch. Je otázne, či a v akej forme chcú spolupracovať. „Čo kraj, to iný problém a iné riešenie a iná politická situácia. Takže sa nedá urobiť spoločný postup na jednotlivé kraje. My sme decentralizovaná strana, pre nás je dôležité, aký názor na veci majú na nižších úrovniach,“ uviedol predseda Republikovej rady SMK Péter Őry. 
     
    Celý text nájdete TU
     
    - Reklama -