Spisovateľ, rodák z Rakúska: Islam je to posledné, čo mi na Slovensku chýba

    0
    Utečenci (Autor: SITA)

    Leidenfrost na portáli Postoy.sk píše o tom, ako sa on pozerá na tému utečencov a migrácie, ktorá je dnes viac než aktuálna. „Po tom, čo na diaľnici mojej rakúskej vlasti bolo nájdených 71 zavraždených utečencov, a po tom, čo nákladiak smrti so slovenskou reklamou na kurence oslávili mnohí na internete, sa vyjadrím k téme len so skľúčenosťou. Nemyslím si, že má ešte zmysel hľadať rozumnú pozíciu v tejto dokonale zblúdenej debate,“ píše rakúsky rodák žijúci v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves.

    Podľa Martina Leidenfrosta je zaujímavý postoj vlády aj samotného premiéra Roberta Fica k utečeneckej kríze, ktorá sa týka stále viac aj Slovenska. „Tu pri svojej chate sa dal toto leto odfotiť náš premiér, keď ako najsexy premiér sveta vystupuje z vĺn a v priliehavom premočenom tričku predvádza svoju ohromujúco vytrénovanú hruď. V rovnakom lete sa Robert Fico dopracoval k istej sláve, keď na údiv západoeurópskeho establišmentu oznámil, že Slovensko prijme len kresťanských utečencov,“ píše vo svojom príspevku spisovateľ a publicista. Leidenfrost ďalej píše, že je ťažké hľadať rozumný postoj v „dokonale zblúdenej debate“.

    Viem, čo znamená islam pre Európu

    „Osobne sa mi zdá správne, keď Slovensko uprednostňuje kresťanov. Ako neustále Európou brázdiaci reportér by som vedel dlho rozprávať, čo znamená prítomnosť islamu pre Európu: od radikalizácie kedysi takých tolerantných balkánskych moslimov cez neprístupné zóny pre ženy napríklad vo francúzskych mestách až po obmedzenie slobody slova zo strachu pred islamistami,“ pokračuje v téme Leidenfrost. Podľa jeho názoru by Slovensko malo dobrovoľne prijať určitý počet obetí vojny. „To posledné, čo mi na Slovensku chýba, je však islam,“ dodal.

    Skúsenosť z chaty

    Martin Leidenfrost spomína aj na svoju skúsenosť z letného výletu na chatu v Malých Levároch, kde má svoju letnú chatu aj premiér Fico. „Len ja som plával jazerom. Na protiľahlom brehu ma ožiarilo čosi, čo vyzeralo ako turecký polmesiac. Ale to predsa nie je možné, v Malých Levároch, pár stoviek metrov od Ficovej chaty! Priplával som bližšie. Naozaj, na brehu sedelo niekoľko telnatých rybárov a z tureckej vlajky bolo vytvorené pompézne ležadlo. Kúsok odtiaľ si robila piknik väčšia skupina žien, mnohé mladé, všetky zahalené,“ píše rakúsky rodák žijúci na Slovensku vo svojom článku. Na Leidenfrostove veľké prekvapenie ho začal jeden z cudzincov vyháňať z vody von. „Potom na mňa zakričal zlou nemčinou, že chytá ryby a ja ho vyrušujem,“ píše rakúsky rodák.
    Namiesto rozhnevanej odpovede sa Leidenfrost s kľudom Angličana dotyčného opýtal, či nerozpráva po slovensky. Odpoveďou boli len  nemecké vulgarizmy a vďaka tomu, že je Leidenfrost rodený Rakúšan, opýtal sa plynulou nemčinou, či majú páni aj rybárske lístky. „Zrazu znervóznel, jeho tón bol hneď oveľa milší. Tá nadávka mimochodom znamenala: Seriem na slovenčinu!“ uviedol na pravú mieru publicista.

    Preukázal by službu vlasti

    „Náš premiér je na vine mnohému, napríklad za zblúdenú debatu o utečencoch, za rybárske povolenie, samozrejme, nemôže. A napriek tomu sa mi v jazere otvorili ústa. Keby sa Ficovi po ôsmich premárnených rokoch vládnutia podarilo zabrániť rozšíreniu islamu na Slovensku, preukázal by svojej vlasti aspoň malú službu. To je stále možné, moslimovia tu činia pol promile. Tým väčšmi ma vyrušuje, že som prvé nevýznamné príznaky islamizácie Slovenska zachytil práve pri Ficovej chate,“ dodal na záver svojej úvahy spisovateľ, novinár a publicista Martin Leidenfrost.

    Celý článok Martina Leidenfrosta si môžete prečítať TU

    - Reklama -