Som optimistom a verím, že… Kiska prezradil, aké je jeho očakávanie do ďalších volieb

    0
    Andrej Kiska (Autor: TASR)

    Na Hríbovu otázku, či si to dobre rozmyslel, keď pred niekoľkými mesiacmi oznámil, že nebude kandidovať vo voľbách v rámci politickej strany, Kiska oblúkom odvetil, že pri pohľade na novorodenca cíti „zodpovednosť za tú našu krásnu krajinu“, podľa neho sa však Slovensko posúva dopredu. Vidí to na mladých na festivale aj na tých, ktorí sa vedia ozvať, keď sa s nimi stretáva na školách. „Je tu nesmierne silné pravé jadro, ktoré hoci má možnosť aj odísť žiť vonku, chce tu žiť a chce tu krajinu zmeniť a posunúť k lepšiemu. Mňa to napĺňa optimizmom,“ vyznal sa.

    „Celkovo je tu až priam cítiť takú hmatateľnú energiu toho, že sú tu ľudia, ktorí chcú našu krajinu posunúť k lepšiemu. Pravdaže, všetci tí ľudia si kladú otázku, kto je ten, kto sa postaví, kto zavelí a zdvihne ten prápor a pôjdeme,“ uviedol ďalej. Myslí si, že aj jeho oznámenie dostatočne dopredu, že nebude vstupovať do exekutívnej politiky, pomohlo dať signál všetkým, ktorí chcú byť aktívni v politike, aby si jasne povedali, že idú do toho a nebudú „sa spoliehať na nejakého Kisku“.

    „Som optimistom a verím, že do ďalších volieb sa dostatočne silne ukážu prúdy, na ktoré aj ja ako prezident budem môcť povedať: Áno, to je super strana, toto idem voliť aj ja,'“ dodal prezident.

    Za Kiskovým rozhodnutím nejsť do straníckej politiky je podľa jeho slov to, že nikdy netúžil po moci. „Niekedy tak s úsmevom hovorím mojim kolegom v paláci, že ak by som vedel, že tu je teraz jeden fantastický prezident, okamžite by som ho do toho paláca namiesto seba položil a išiel robiť do Popradu charitu a starať sa o množstvo iných problémov, ktoré tu máme,“ fantazíroval.

    Osobne vníma svoju úlohu ako službu pomáhať ľuďom nájsť ten najlepší smer, pričom preňho osobne bola najlepším smerom práve funkcia prezidenta. „A mám ešte minimálne dva roky, aby som to robil najlepšie pre nás, pre vás všetkých,“ zastrájal sa.

    Na otázku svojho prípadného opätovného uchádzania sa o funkciu prezidenta Hríbovi priamo neodpovedal. „Poznám minimálne desať, dvadsať ľudí, ktorí by podľa mňa boli bez problémov určite lepším prezidentom ako ja. Je len otázka, ako tých správnych ľudí motivovať, aby do politiky ako takej išli,“ zhodnotil. V závere odpovede zopakoval svoj sľub, že sa určite vyjadrí najneskôr do septembra 2018.

    - Reklama -