Som hrdý havloid, povedal spevák Tomáš Klus. A natočil divné VIDEO na tému Andrej Babiš

    0
    Tomáš Klus na demonštrácii proti Andrejovi Babišovi „Prečo? Preto!“ (Autor: Hans Štembera)

    „Ja ho totiž vôbec nechápem. Vôbec mu nerozumiem,“ povedal na úvod k Andrejovi Babišovi. „Meditácia je jedna z budhistických praxí. Spočíva v tom, že sa na svojho nepriateľa snažíte dívať ako na svojho učiteľa. A Andrej Babiš ma učí trpezlivosti,“ poznamenal Klus, ktorý podľa svojich slov číta rozhovory s ním.

    „V tých nič nie je. A mne to príde hrozne neúctivé voči tej spoločnosti. A keď sa dostane k moci, môže potom povedať: Ja som vám to hovoril,“ pokračoval. Pri meditácii sa ho Klus snaží chápať. „Musí tam byť motivácia, ktorá musí byť aspoň trošku ľudská. Neverím, že zlí ľudia sú celí zlí,“ doplnil.

    „Nemyslím si, že som ho pochopil, ale dostal som sa k tomu, že to nie je jeho vina. Je to naša vina. Je to kolektívna vina, že on dostal tú príležitosť dostať sa tam, kde momentálne je,“ dodal Klus.

    Osobne sa vraj hlási k stúpencom ideálov prvého českého prezidenta Václava Havla. „Ja som taký ten havloid a som na to hrdý. Ja som hrdý na to, že som na zozname pravdoláskarov,“ povedal Klus. Nikdy sa však nestretol s ľuďmi, ktorí by neuznávali, že je dobré mať rád dobrého človeka a hovoriť ľuďom pravdu. Všetci sa vraj zhodnú na tom, že toto je správne.

    - Reklama -