Šokujúce správy o krvavom zločine z Rakúska! Afganec dobodal vo Viedni na smrť mladšiu sestru, 14-ročnú školáčku

    0
    Ilustračné foto (Autor: SITA)

    Dievča sa v uplynulom týždni odsťahovalo od rodiny do krízového centra Úradu pre mládež v rakúskej metropole, pretože sa doma cítilo priveľmi pod tlakom a priveľmi obmedzované.

    Napríklad vo vychádzkach či v stretnutiach s priateľkami, na tínedžerku neustále dohliadala jej staršia sestra.

    Informácie poskytla pre rakúske médiá hovorkyňa spomínaného úradu Petra Mandlová.

    Podľa jej slov dievča požiadalo o prijatie do krízového centra samo, rodičia však s jeho umiestnením v zariadení súhlasili a s úradom spolupracovali.

    Obeť hrdelného zločinu sa nikdy nezmieňovala o strachu z blízkych alebo o pocite fyzického ohrozenia. Nič teda nenaznačovalo potrebu chrániť dievča pri cestách do školy. Úrad nebol v kontakte s bratom obete, jeho útok zodpovedných totálne prekvapil.

    Dievča hľadalo útočisko v úrade už vlani v lete, aj vtedy bolo dočasne v krízovom centre, napokon sa však vrátilo domov.

    Krvavý zločin sa stal na dvore istého obytného domu v čase, keď tínedžerka smerovala do školy. Brat si na ňu počkal a po ostrej hádke ju viacerými ranami nožom ubodal.

    Ani privolaní záchranári nedokázali dievča, ktoré utrpelo bodné zranenia v krčnej, hrudnej a brušnej oblasti a stratilo mnoho krvi, vrátiť do života. Obeť útoku zomrela na mieste činu.

    Prípad vyšetrujú viedenskí kriminalisti, podľa hovorcu polície je však pozadie činu zatiaľ nejasné. Výsluch útočníka, ktorý najskôr z miesta zločinu ušiel a po asi 30 minútach sa sám prihlásil na polícii, potrvá dnes celé hodiny.

    - Reklama -