Šokujúca správa ruskej FSB: Zahraničné tajné služby chcú udrieť na náš bankový systém

    0
    Ilustračné foto: Moskva, Rusko (Autor: SITA)

    FSB údajne identifikovala servery, ktoré mali byť použité na zamýšľané útoky zamerané na destabilizáciu bánk a vyvolanie finančného chaosu. Podľa tvrdení FSB sa tieto servery nachádzajú v Holandsku a patria ukrajinskej webhostingovej spoločnosti BlazingFast.

    Vlna kyberútokov zameraná voči hlavným celoštátnym i regionálnym bankám v desiatkach ruských miest sa mala spustiť 5. decembra. Jej súčasťou malo byť aj hromadné šírenie falošných informácií o hroziacich krachoch ruských bánk a kolapse finančného systému, a to prostredníctvom sms správ a internetových sociálnych sietí, uvádza sa vo vyhlásení hlavnej bezpečnostnej služby Ruskej federácie.

    Agentúra súčasne ubezpečila, že “podniká všetky nevyhnutné opatrenia na neutralizáciu hrozieb, ktoré by mohli vystaviť nebezpečenstvu ruskú ekonomiku alebo informačnú bezpečnosť”. Aké zahraničné tajné služby mali stáť za odhaleným útokom, sa vo vyhlásení neuvádza.

    Administratíva odchádzajúceho amerického prezidenta Barack Obamu obvinila Rusko zo série hackerských útokov zameraných na ovplyvnenie prezidentských volieb v USA. Moskva však všetky obvinenia poprela. 

    - Reklama -