Smerák sa pustil do Fica. Vymeňte vedenie alebo sa zo Smeru stane malá strana, tvrdí

    0
    Martin Nikodým na akcii Smeru. (Autor: SITA)
    Boris Zala v najnovšom rozhovore pre časopis .týždeň uviedol, že ak sa chce Smer-SD zachrániť, musí vymeniť časť straníckej garnitúry na najvyšších miestach vrátane premiéra Roberta Fica a ministra vnútra Roberta Kaliňáka. To sú tvrdé slová na adresu vedenia Smeru od jedného zo straníkov. 
     
    Na zmeny však už podľa Zalu nezostáva toľko času, aby počkali až do konca volebného obdobia v roku 2020. Výmenu straníckeho vedenia by mal Smer podľa Zalu uskutočniť najneskôr do 18 mesiacov. „Ak sa tak nestane, Smer sa presunie k národnému konzervativizmu a stane sa z neho malá strana,“ varoval Zala v rozhovore. 
     
    Smer by mal podľa Zalu prehodnotiť aj zmeny straníckej rétoriky týkajúcej sa migrantov či islamu, o ktorom sa premiér Robert Fico vyjadril, že nemá na Slovensku miesto. Známy je aj zámer predsedu vlády zabrániť vzniku uzavretých moslimských komunít. „Je to rétorika, ktorú žiadny demokratický ľavičiar nemôže akceptovať. Je to úplne mimo hodnotového poľa sociálnej demokracie,“ uviedol europoslanec pre .týždeň. 
     
    Celý text nájdete TU.
     
    - Reklama -