Smerácke stoličky sa vraj trasú: Zmajkovičová, Maďarič či Richter majú prísť o funkcie

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    Minister kultúry Marek Maďarič už ďalej nemá zastávať funkciu podpredsedu strany, čomu pomohli jeho ostré vyjadrenia k pomerom v strane po župných voľbách. Svoju stranícku funkciu ponúkol premiérovi už pred dvoma týždňami. Písali sme o tom TU. Fico vtedy abdikáciu odmietol. V decembri sa už Maďarič údajne o funkciu uchádzať nebude.

    Zdroj zvnútra Smeru denníku tiež oznámil, že Ján Richter si bude musieť vybrať, či skončí na poste ministra práce, alebo ako generálny manažér strany. Manažér by mal totiž riešiť iba stranu a posilniť jej postavenie v regiónoch. Ak bude Richter chcieť ostať v rezorte, novým manažérom Smeru sa zrejme stane premiérov poradca Erik Tomáš.

    Po slabšom výsledku v župných voľbách by mala nastať aj výmena na mieste šéfky Trnavského kraja. Renáta Zmajkovičová má už za sebou aj kauzu CT z roku 2014, pre ktorú prišla o post podpredsedníčky parlamentu. V Trnavskom kraji po voľbách do VÚC župana Tibora Mikuša vymení Jozef Viskupič (OĽaNO-NOVA), strana tam prišla aj o veľa poslaneckých stoličiek.

    - Reklama -