Sme v situácii, keď je narušená bezpečnosť tohto štátu, tvrdí Poliačik

    0
    Martin Poliačik (Autor: TASR)

    Martin Dubéci, ktorý sa venuje otázkam bezpečnosti, upozornil, že naši vojaci fungujú v nedostatočných podmienkach. “Modernizácia armády je v zlom stave, mladí vojaci do armády neprichádzajú a elita z Ozbrojených síl SR odchádza. To narúša základný aspekt bezpečnosti našej krajiny. O tomto politici nehovoria,” povedal.

    Poliačik v rámci prebiehajúcej mimoriadnej schôdze venovanej problematike modernizácie armády predloží doplňujúci a pozmeňujúci návrh k uzneseniu, ktoré má byť výsledkom tejto schôdze. Poliačik v ňom chce zaviazať vládu, aby zverejnila výsledky hodnotenia v rámci plánovacieho procesu NATO (NATO Defence Capability Review).

    Tvrdí totiž, že pravidelné hodnotenie NATO v oblasti obranného plánovania je objektívnym a nezávislým hodnotením Aliancie, ktoré pomenúva stav a možnosti rozvoja ozbrojených síl. “Je na rozhodnutí členskej krajiny, či toto hodnotenie zverejní, pričom Dánsko či Slovinsko tak už niekedy urobili, na rozdiel od Slovenska,” upozornil opozičný poslanec.

    Zároveň poukázal na prejav prezidenta Andreja Kisku na poslednom veliteľskom zhromaždení náčelníka Generálneho štábu OS SR. Tento prejav podľa jeho slov naznačil, že výsledky Slovenska v tomto hodnotení budú negatívne. Ak jeho doplnok k uzneseniu neprejde, ostáva podľa Dubéciho už len koncentrovaný tlak médií a verejnosti, aby sa hodnotenie zverejnilo.

    - Reklama -