Slovensku hrozia podľa premiéra len dve nebezpečenstvá. Jedným sú, samozrejme, utečenci a tým druhým…

    0
    Martin Nikodým na akcii Smeru. (Autor: SITA)
    Top témou na získavanie hlasov sa v tejto predvolebnej kampani stali imigranti, ktorých vo svojich príhovoroch posledných pár mesiacov tak často pripomína Robert Fico. Časť prejavu im podľa portálu Aktuality.sk venoval aj počas sobotňajšieho stretnutia Smeru na strednom Slovensku. Okrem iného Fico prisľúbil, že „nebudeme vytvárať žiadne ucelené komunity s iným náboženstvom“.

    Migranti a opozícia

    Snahy premiéra o zabránenie vzniku ucelenej moslimskej komunity už raz preverovala prokuratúra, ale rozhodla, že sa Fico žiadneho trestného činu nedopustil. „Dalo sa čakať, že o utečencoch bude hovoriť. Toto je jedna z Ficových základných predvolebných tém a hodí sa mu najmä teraz, keď je v defenzíve pre učiteľov a sestry,“ uviedol politológ Tomáš Koziak pre Aktuality.sk. 
     
     
    Premiér Robert Fico nevaroval však iba pred hrozbou, ktorú predstavujú utečenci. Pripomenul, že ďalším nebezpečenstvom je pre Slovensko vláda zostavená z veľkého množstva strán, čím narážal pravdepodobne na rozdrobenú opozíciu. „Nevyhnutnú stabilitu a pokoj v krajine na realizáciu opatrení smerujúcich k zvýšeniu životnej úrovne ľudí môže narušiť nezvládnutá migračná kríza a pokusy zostaviť vládu z veľkého počtu nesúrodých politických subjektov,“ uviedol Fico na stretnutí v Banskej Bystrici. 

    Štandardné strany 

    Podľa predsedu vlády by mali vládu po voľbách zostaviť dva štandardné politické subjekty. O tom, aké to sú, hovoril šéf predvolebnej kampane Smeru Marek Maďarič. Podľa vládnej strany ide o KDH, Most-Híd a SNS. Procházkova Sieť má podľa predstáv Smeru ambície stať sa štandardnou stranou. 
     
     
    „Sú tu aj strany neštandardné, ktoré by v akejkoľvek koaličnej zostave boli skôr či neskôr príčinou rozpadu. Ich spoločnou črtou je, že sa zaklínajú, že oni vlastne ani stranami a politikmi nie sú. Ich jediným programom je agresívne vytváranie ilúzie, že všetci okrem nich sú zlí,“ povedal Maďarič.
     
    Celý článok si môžete prečítať TU.
     
    - Reklama -